Mladi rukometaši Čelik juniora osvojili prvo mjesto na turniru u Visokom

Povodom 70. godišnjice postojanja Rukometni klub “Bosna Ekoenergija” Visoko, organizovala je proteklog vikenda turnir na kojem nastupali i dječaci Škole rukometa Čelik junior iz Zenice, selekcija 2009. godište.

Nakon osvojenog drugog mjesta krajem prošle godine na Winter Cup-u u Visokom, još jednom su pokazali kvalitet i kakvo su čudo na terenima, te nakon dvije sjajne pobjede, izborili plasman u finale.

Rezultati iz grupne faze:

ŠR RK “Čelik Junior” 16:13 ŠR “Sedmerac”

ŠR RK “Čelik Junior” 22:15  HRK “Međugorje”

U finalu su slavili protiv Goražda sa  22:18;

Zasluženo prvo mjesto, fenomenalna finalna utakmica u kojoj smo nadjačali kvalitetnog protivnika i zlatna medalja za naše momke! Naši čelični mladići, ambiciozni, puni samopouzdanja, dolaze iz Visokog kao pobjednici turnira odigranog u čast 70. rođendana Rukometnog kluba “Bosna Ekoenergija”. Podsjećamo, prije finalne utakmice, odigrali su dva meča u grupi, te ostvarili pobjede nad ŠR “Sedmerac” i HRK “Međugorje”. Izuzetno smo ponosni na ovu selekciju, koja se na čelu sa sjajnim trenerima, svojim trudom i radom itekako ističe u omladinskom rukometu. Pored nedavno osvojenog drugog mjesta na Winter Cupu u Visokom, naglašavamo da su ovo trenutni viceprvaci države. Najsrdačnije čestitke momcima i njihovim trenerima, kojima želimo sretan povratak kući. Iznad svih! –, stoji u objavi kluba, na oficijelnoj facebook stranici ŠR Čelik Junior. (M.P.)