Pojačan promet vozila

Magla, mjestimično veoma gusta, smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, a izdvajaju se putevi uz Savu, Bosnu, Drinu, Spreču, Lašvu i Vrbas, kao i dionice Kupres-Šuica-Livno i Priluka-Glamoč-Mliništa, te šire područje Bosanskog Grahova. 

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu.

Zbog učestalih odrona izdvajaju se putevi: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Turbe-Karanovac, Sarajevo-Foča, Crna Rijeka-Jajce-Donji Vakuf i Bugojno-Kupres, kao i prevoji Rostovo (Novi Travnik-Bugojno) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se magistralni put Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka). Na mjestu izvođenja radova saobraća se naizmjenično, jednom trakom.Pojačan je promet vozila i duge su kolone na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prijelazima Velika Kladuša, Bosanska Gradiška i Gradina. Na ostalim graničnim prijelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Apeluje se na vozače da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja. Posjedovanje zimske opreme je zakonski obavezno.

Zbog Nove godine, do 03.01. 2024. godine do ponoći zabranjen je prijevoz eksplozivnih materija u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz BIHAMK-a.