Dječiji doček Nove godine uz Dječiju, omladinsku i lutkarsku scenu Zeničkog pozorišta

 U nedjelju, 31. decembra sa početkom u 12 sati će na Trgu Alije Izetbegovića biti obilježen Dječiji doček Nove godine u okviru festivala Zenica Adventure u organizaciji Grada Zenica i Radio-televizije Zenica, i to uz novogodišnju predstavu „Vilenjaci“ Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica.

Dramski tekst i dramaturgiju za novogodišnju predstavu „Vilenjaci“ uradila je Nedžma Čizmo, a režiju, scenografiju, kostimografiju i izbor muzike potpisuje Selma Ćosić. U predstavi igraju: Selma Ćosić, Iman Muslić, Anida Nezić, Nejla Vehabović, Danin Jusić i Osman Efendić.

Pored dječije novogodišnje predstave, program će upotpuniti Plesni klub „Stars“ Zenica, Kulturno-umjetničko društvo „Plamen“ Zenica, Javna ustanova Predškolski odgoj i obrazovanje Zenica – Vrtić „Radost“, Plesni centar „Iskre“ Zenica te polaznici Dramskog studija Dječije, omladinske i lutkarske scene Zeničkog pozorišta. Koordinatorica i organizatorica ovogodišnjeg novogodišnjeg programa za djecu je rukovoditeljica Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Ermina Nišić.