FOTO: Vrijedna donacija za OŠ “Musa Ćazim Ćatić”

Turska vojna misija u BiH uručila je danas Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” vrijednu donaciju. Radi se o televizorima i laptopima koji će unaprijediti i modernizovati nastavni proces u ovoj javnoj obrazovnoj ustanovi.

Krajem prošle godine, sazanajemo od direktora Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić”, Safeta Turkovića, uprava škole je napravila projekat i aplicirala ga Turskoj vojnoj misiji u sklopu međunarodnih snaga u našoj zemlji. Tražili su savremena sredstava za unaprjeđenje kvaliteta nastavnog procesa.

Vrlo brzo smo dobili pozitivan odgovor i danas im se zahvaljujemo na ispoštovanom dogovoru. Oprema jest vrijedna jer radi se o 17 televizora promjera 55 inča i 17 laptopa, dakle IT tehnologija. Ona će u mnogome poboljšati proces nastave u cjelini i vannastavne aktivnosti. Pomoći će nastavnicima i učenicima da lakše savladaju sve nastavne programe koji su postavljeni pred njih“, kaže Safet Turković.

Direktor kaže kako je cilj imati savremenu školu i u tom se pravcu bore. Očekuju, kako kaže, još veću podršku iz kantonalnog Ministarstva obrazovanja. Za prijatelje iz Turske učenici su danas pripremili bogat program sastavljen od pjesama, muzike i recitala.

Zauzvrat su dobili bogate poklon pakete. Komandant Turske vojne misije general Ozhan Pehlivan svojim se domaćinima zahvalio na bosanskom jeziku.

Ovom prilikom u ime turskog naroda želim se zahvaliti svima koji su nam dali smjernice i svojim učešćem dali doprinos u realizaciji ovog projekta. S poštovanjem, hvala“, poručio je general Ozhan Pehlivan.

General Ozhan Pehlivan je kazao kako vjeruje da ovo neće biti kraj saradnje sa ovom, ali i drugim školama u našoj zemlji. Dio danas donirane opreme biće dodjeljen područnom odjelu škole MĆĆ u Blatuši. (D. T.)