Još jedna pobjeda KK Jumper

Košarkašice Jumpera teže od očekivanog savladale su ekipu Play off-a 60:58, u utakmici osmog kola Prvenstva Bosne i Hercegovine.

Domaće košarkašice bolje su odigrale prvi period koji su riješile sa 17:10. U drugom periodu bolja igra gošći, 12:17, tako da se na poluvrijeme otišlo rezultatom 29:27 za Jumper. Treći i četvrti period bili su potpuno izjednačeni, 17:15 i 14:16. Sredinom posljednjeg perioda, ekipa Play off-a je uspjela doći u prednost 48:50. Ipak, u trenucima kada je ekipi Jumpera bilo najvažnije loptu u ruke uzela je mlada Elma Feukić i sa nekoliko dobrih poteza i poena preokrenula tok utakmice. Uporne gošće nisu se predavale i pri rezultatu 60:58, deset sekundi prije kraja imale su napad za produžetak ili pobjedu, ali je ekipa Jumpera odigrala dobru odbranu, te je Sajra Huskanović osvojila loptu za pobjedu i veliko slavlje na parketu.

Iako je Amna Kahrić postigla 17 poena, prvo ime u redovima Jumpera bila je Elma Fekić koja postigla 16 poena, ali je u najbitnijim trenucima preuzela odgovornost u svoje ruke. Pored njih Adna Omerdić je dodala 11 poena.

U ekipi Play off-a bolje od ostalih bile su Azra Nikšić sa 14 i Berina Tekač sa 10 poena.

Ono što svakako treba istaći i što je za svaku pohvalu jeste da je Jumper podjelio novogodišnje paketiće svima dječacima i djevojčicama koji su prisustvovali utakmici. Na ovaj način još jednom su pokazali da su klub za svaku primjer i svaku pohvalu.