Gradski derbi za košarkašice pripao Čeliku

Gradski derbi odigran u okviru Prvenstva Bosne i Hercegovine pripao je košarkašicama Čelika koje su slavile protiv Jumpera sa 77:74.

Košarkašice Čelika dobro su otvorile utakmicu, iskoristile su nervozan početak Jumpera pa su prvi period riješile u svoju korist sa 23:15. Drugi period izjednačena igra, te je ovaj period završio 18:18 za rezultat prvog poluvremena 41:33.

Početak drugog poluvremena bio je jako dobar za Čelik, te su sredinom trećeg perioda imali maksimalnu prednost od 18 poena, bilo je 54:36. Ipak, nakon toga ekipa Jumpera kao da se probudila. Ekipa Eldara Durmića zaigrala je mnogo bolje u odbrani, te mnogo efiksnije u napadu pa se prednost Čelika iz napada u napad topila. U posljednji minut ušlo se pri rezultatu 76:71 na Čelik. Trojkom Elme Feukić ekipa Jumpera je došla na samo minus dva poena, 76:74. Ekipa Jumpera nakon toga promašila je nekoliko pokušaja za izjednačenje, a nakon prekršaja, Isaković je pogodila jedno od dva slobodna bacanja za rezultat 77:74. Nakon toga ekipa Jumpera imala je dva napada za produžetke, ali nisu uspjele postići poene tako da je utakmica završila 77:74 za Čelik.

Nekoliko stotina gledalaca gledalo je jednu uzbudljivu, dinamičnu, borbenu i krajnje neizvjesnu utakmicu što svakako može radovati sve ljubitelje ženske košarke u Zenici.

Pobjedničku ekipu predvodile su Heljić sa 22 poena i 17 skokova, Selimovića sa 20 poena i 10 skokova, te Mustafica sa 14 poena.

U ekipi Jumpera bolje od ostalih bile su Begenišić sa 27 poena i 15 skokova, Feukić sa 19, Kapisoda sa 15 i Kahrić sa 11 poena. (N. Glibo)