U Tešnju centralni program obilježavanja godišnjice Trećeg korpusa

Centralni program povodom obilježavanja 31. godišnjice od formiranja Trećeg korpusa Armije RBiH bit će održan sutra, u petak 1. decembra, u Domu kulture u Tešnju, saopćeno je na današnjoj press konferenciji temeljnih boračkih udruženja i organizacija na nivou Zeničko-dobojskog kantona.

Predviđen je prigodan program u okviru kojeg će biti govora o ratnom putu jedinica Trećeg korpusa u periodu odbrambeno- oslobodilačkog rata 92-95 godine.

U okviru programa obilježavanja Trećeg korpusa za petak, 1. decembra planirana je posjeta mezarjima šehida i poginulih boraca, polaganje cvijeća te učenje dove, kao i postrojavanje počasnog voda iz sastava jedinica 2. Pješadijskog rendžerskog puka Oružanih snaga BiH.

Obilježavanje 31. godišnjice Trećeg korpusa otpočelo je 8. novembra, a u proteklom periodu, između ostalog, upriličena je posjeta porodicama boračke populacije, učenje Jasina za sve šehide, poginule borce, umrle ratne vojne invalide i pripadnike 3. Korpusa i to u svim džamijama lokalnih sredina Muftijstva zeničkog i sarajevskog.

U srijedu, 29. novembra organizovan je obilazak i posjeta mezara predsjednika Republike BiH rahmetli Alije Izetbegovića i komandanta Armije BiH, Rasima Delića.

Organizacija obilježavanja 31. godišnjice Trećeg korpusa Armije BiH ove godine povjerena je Savezu ratnih vojnih invalida Zeničko-dobojskog kantona, a pokrovitelj je Ministarstvo za boračka pitanja. (Š. B.)