Mogu li se Zmajevi protiv Slovačke iskupiti za bruku u Luksemburgu

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras će na Bilinom polju ugostiti Slovačku u meču posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

Zmajevi su već odavno ostali bez šansi da se direktno plasiraju u Njemačku, dok Slovaci dolaze na krilima pobjede protiv Islanda kojom su osigurali drugo mjesto u našoj grupi i tako čekirali kartu za Njemačku.

Utakmice protiv Luksemburga i Slovačke Zmajevima su trebale poslužiti za uigravanje za martovski baraž. No, izabranici selektora Save Miloševića obrukali su se i teškim porazom od Luksemburga razočarali su sve. – Nikom porazi nisu prijatni, najmanje meni. Kada sam došao mišljenje svih je da je situacija bila teška. A pričamo o situacijama kada je tim bio kompletan. Preksinoć smo igrali bez pet, šest najboljih igrača. Znam da su ljudi ljuti, djelom bih mogao i ja biti, ali nemam taj luksuz. Moramo izvući najviše pred baraž. Pred Slovačku imamo još problema. Ne mogu to navesti, ali vidjet ćete. Moramo pokazati karakter i voljni momenat, ako ništa da pokažemo narodu da nam je stalo – kazao je Milošević u najavi utakmice.

Francesco Calzona, selektor Slovačke, pohvalio je Zmajeva pred večerašnji meč.

Imam veliki respekt prema Bosni i Hercegovini. Ne poznajem probleme u Savezu Bosne i Hercegovine, ali smatram da je vaša ekipa dosta jaka. U baražu ćete biti jak protivnik – rekao je Calzona, pohvalivši i svoje momke:

Naša snaga je u ekipi, kolektivu. Dajemo prednost takvom načinu igre prije individualnih kvaliteta. Ne smatram da smo na nekom vrhu, vidim mjesta za još veći napredak.

Utakmica BiH – Slovačka igra se večeras od 20.45 uz direktan TV prijenos na BHT1. Glavni sudija je Julian Weinberger iz Austrije. (Faktor.ba)