Košarkašice Jumpera deklasirale Trebinje u gostima

Peto kolo Prvenstva BiH donijelo je sjajnu pobjedu košarkašica Jumpera u Trebinju protiv istoimene ekipe rezultatom 102:69. Sjajnom igrom, prvenstveno u napadu, ekipa Jumpera ostavila je domaće košarkašice bez ikakvih šansi za pobjedu.

Košarkašice Trebinja u prvom periodu su uspijevale parirati ekipi Jumpera, ali je ipak, ekipa iz Zenice ovaj period riješila u svoju korist 28:21. Drugi period je završen 24:14 u korist Jumpera i već tad se nazirao pobjednik ovog meča.

Nakon odmora utakmica je išla istim pravcem kao i u prethodna dva perioda, pa je i treći dio utakmice otišao na stranu gošći 24:18. Poslednji, četvrti period završio je 26:16 u korist Jumpera, a ono što treba istaći jeste da je posljednjih pet minuta Eldar Durmić na parketu držao petorku u kojoj nije bilo startera, što samo po sebi daje na značaju ovom velikom rezultatu.

Amna Kahrić ponovo je bila najefikasnija u Jumperu sa 24 poena, a slijedile su je Aleksandra Begenišić sa 20 poena i 12 skokova. Adna Omerdić je postigla 15 poena, Elma Feukić 11, a Jelena Kapisoda 10 poena.
U ekipi Trebinja bolje od ostalih bile su Anđela Lalović sa 22, Jovana Milaković sa 19 i Anđela Savić sa 11 poena.

Ovom pobjedom ekipa Jumpera je stigla do treće pobjede u sezoni, dok su do sada upisali dva poraza. U narednom kolu košarkašice Jumpera imaju priliku popraviti bodovni saldo jer im u goste stiže ekipa Jedinstva iz Tuzle. (N. Glibo)