Federalno ministarstvo kulture i sporta: Otvoren Javni poziv za potporu mobilnosti umjetnika

Federalno ministarstvo kulture i sporta saopćilo je da je prvi put pokrenut Transfer za potporu mobilnosti umjetnika/ca. Ukupan iznos sredstava ovog transfera, koji iznosi 100.000 KM, bit će raspoređen putem Javnog poziva.

Iz Ministarstva navode da na Javni poziv mogu aplicirati punoljetni umjetnici s prebivalištem u Federaciji Bosne i Hercegovine i to za projekte u oblasti likovne umjetnosti, književnosti, glazbe, kazališta i scene, plesa, stripa, fotografije, filma i dizajna. Potpora će se dodijeljivati za pokrivanje troškova prijevoza i smještaja unutar i izvan Bosne i Hercegovine.

– S ciljem razvoja umjetničke scene u manje razvijenim sredinama, sredstva će biti usmjerena i za potporu stvaralaštvu mladih i neafirmiranih umjetnika u različitim gradovima BiH. Umjetnički projekti koji mogu dobiti potporu su izložbe, promocije, koncerti, predstave, audio-vizualne projekcije i slično. Na ovaj način će biti ostvareno povezivanje i umrežavanje umjetnika/ca s institucijama, udrugama, fondacijama i drugim umjetnicima/cama iz iste ili srodne oblasti, kao i predstavljanje novih ideja, ali i razvoj umjetničke scene u manje razvijenim sredinama – navedeno je u saopćenju.

Javni poziv je otvoren tijekom cijele godine, do isteka raspoloživih sredstava, dok su detaljne informacije o ovom transferu, kao i kriteriji za apliciranje na Javni poziv dostupni na zvaničnoj web stranici Ministarstva, saopćeno je iz Federalnog ministarstvo kulture i sporta.    (fbihvlada.gov.ba)

foto-arhiva-zenicainfo