Humanitarni bazar za narod Palestine

Privatna ustanova Osnovna škola  “Hasan Kjafija Pruščak” Zenica danas je na Trgu Alije Izetbegovića organizovala  humanitarni bazar za Palestinu.

Inicijativa za organizaciju ove humatirane akcije potekla je od učenice 4 razreda Nadje Hasić i njene učiteljice  Emine Beganović-Čelebić.U akciju su se uključili učenici, uposlenici škole i roditelji .

Ponukani dešavanjaima od 7.oktobra ove godine došli smo na ideju da damo svoj doprinos ,onoliko koliko mi možemo.Učiteljica Emina Beganović-Čelebić je došla na ideju da se organizuje humanitarni bazar .Prvobitno je bilo zamišljeno da bude nešto skromno i da se ukljuće roditelji četvrtog razreda ,međutim proširili smo ideju , i da uključimo i sve ostale roditelje tako da je akcija krenula na nivou škole.”izjavila je za Zenicainfo.ba , Elvedina Isaković-Smajić, direktorica PU OŠ “Hasan Kjafija Pruščak” iz Zenice.

Akcija prikupljanja slatkiša, igračaka, sokova , odjeće , nakita i drugih sitnica trajala je cijelu sedmicu.Danas su učenici ove škole svoje proizvode ponudili i građanima Zenice.Odziv je bio odličan.

Bazar će biti otvoren od 10 do 16 sati, a na njemu će učenici, roditelji i uposlenici pomenute škole izložiti razne proizvode.

Cjelokupni prihod će ići za pomoć Palestini i njenim stanovnicima.