NK Krivaja Zavidovići uz podršku Vlade Zeničko-dobojskog kantona dobija teren sa umjetnom travom

FOTO: zdk.ba

Nogometni klub “Krivaja” Zavidovići dobit će teren sa umjetnom travom zahvaljujući projektu koji najvećim dijelom finansira Vlada Zeničko-dobojskog kantona putem Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport.

Vlada je za projekat “Izgradnja pomoćnog terena sa pratećim sadržajem za nogomet uz Gradski nogometni stadion Zavidovići” Nogometnom klubu “Krivaja” odobrila 200.000,00 KM, a u finansiranju projekta učestvuju i Grad Zavidovići, koji je osigurao 40.000,00 KM, te Ministarstvo civilnih poslova Bosne i Hercegovine sa 9.500,00 KM.

Ukupna procijenjena vrijednost projekta je 400.000,00 KM, od čega prva faza košta 150.000,00 KM, a druga 250.000,00 KM.

Nakon što je NK „Krivaja“ ishodovao potrebne dozvole, a Gradsko vijeće dodijelilo koncesiju za korištenje gradskog zemljišta na period od 30 godina, nedavno su započeti pripremni radovi u smislu skidanja humusa, nivelacije terena, izrade hidroizolacije i drenaže te postavljanja priključaka struje, vode i kanalizacije.

Betoniraju se stope za postavljanje reflektora i izvode drugi betonski radovi, a sve s ciljem da se u proljeće naredne godine stvore pretpostavke za konačnu realizaciju projekta, odnosno njegovu završnu fazu koja podrazumijeva postavljanje umjetne trave“, kaže Adnan Tursić, predsjednik UO NK “Krivaja” Zavidovići.

Pored ugradnje umjetne trave u budućnosti je planirana i izgradnja tribina za oko 200 gledalaca, kao i potrebnih kabina uz postavljanje ograde i adekvatne rasvjete.

Premijerka Amra Mehmedić naglašava da se Vlada opredijelila da sufinansira ovaj projekat, jer donosi bolju perspektivu za sport u gradu Zavidovići, a posebno NK “Krivaja” i sve takmičarske selekcije.

Poboljšanje uslova za mlade i sport su među ključnim prioritetima Vlade Zeničko-dobojskog kantona, što pokazujemo podrškom infrastrukturnim projektima u svim jedinicama lokalne samouprave, vodeći se principima pravične raspodjele i ravnomjernog razvoja“, rekla je premijerka Mehmedić.

Izvor: Press služba ZDK