Održan “Perfekt open Zenica 2023”

FOTO: KK Perfekt Zenica

Tokom vikenda u Areni “Husejin Smajlović” je održan karate turnir “Perfekt open Zenica  2023”. Domaćin je bio karate klub Perfekt iz Zenice.

Na turniru su učestvovali klubovi iz Hrvatske, Crne Gore i BiH, ukupno iz 75 klubova sa 731 prijavom i 580 učesnika.

Najbolji takmičar turnira u službenim kategorijama je Tarik Sarajlić iz KK Ipon Vitez,  najbolja takmičarka turnira u službenim kategorijama je Emina Bajrić iz KK Mersad Kurtalić  Zavidovići.

Najbolja tri kluba u službenim kategorijama su:

  1. mjesto KK Ipon, Vitez

2. mjesto KK Budućnost, Podgorica

3. mjesto KK Perfekt, Sarajevo.

Karate klub Perfekt Zenica je pored organizacije učestvovao na turniru sa 40 takmičara u 78 kategorija. Osvojili  su 43 medalje i to zlatnih 6, srebrenih 4, bronzanih 11 i 22 učesničke. Zlatne medalje za Perfekt  su osvojili: Ejna Bešo, Mejrem Bošnjak, Jusuf Jusić, Iman Kadrić, Sumeja Macanović i Amina Iskaović. Srebro su izborili: Dani Cerić, Ismail Bektaš i Benjamin Heco, dok su bronazni bili: Faris Omerspahić, Amna Kadragić, Demir Huseinspahić, Daris Turčinović, Rejjan Čurić, Ahmed Mehanović, Sanari Bajrambašić i Adila Adilović.

Ekipno djevojčice kate 10/11 godina, ekipno kadetkinje kate, ekipno borbe 10/11 godina. Narednog vikenda karate klub Perfekt iz Zenice učestvovat će na Državnom prvenstvu za kadetkinje.

Turnir “Perfekt open Zenica 2023” svečano je otvorio gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović. (M. P.)