Na putevima u BiH saobraća se po mjestimično vlažnom kolovozu

FOTO: Anadolija

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se po mjestimično vlažnom ili mokrom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila.

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta na magistralnom putu Stolac-Ljubinje (na dionici Žegulja-Ljubinje), obustavlja se saobraćaj svakodnevno u vremenu od 08 do 15 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje i obratno.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko i Semizovac-Olovo, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Za danas je najavljen početak radova na izgradnji pješačke staze u Gradačcu, na magistralnom putu Gradačac-Modriča. Svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16 sati vozila će saobraćati usporeno (postavljeni semafori).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Zbog izvođenja radova u periodu od 22 do 00 doći će do obustave saobraćaja na dionici autoputa A-1 Tarčin-Bradina, a u tom terminu saobraćaj će se preusmjeriti na naplatno mjesto Tarčin.

Na graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila za sada nisu duža od 30 minuta.