NK Steel City pobjednik KUP-a Zeničko-dobojskog kantona

Pobjednik Kupa nogometnog saveza Zeničko-dobojskog kantona za sezonu 2023/24 godinu je Nogometni klub Čelični grad-Steel city iz Zenice.

Zenički kantonalac je u finalu sa 2:1 bio bolji od drugoligaša visočke Bosne .Gosti su poveli u 15 minuti golom  Husnića.Domači su izjednačili u finišu prvog dijela na 1:1 pogodkom  Subotića.Konačnih 2:1 za Steel city postavio je Smriko u 66 minuti igre.Zaslužena pobjeda ekipe trenera  Almira Karabegovića .Ovo je ujedno bila I generalna proba pred početak naredne sezoneu Kantonalnoj ligi u koju ulaze sa ambicijama za plasman u viši rang takmičenja.

Ambicije kako predsjednika i Uprave , trenera I igrača ostaju iste kao i prošle ulazak u Drugu ligu Centar. U pauzi smo se pojačali sa kvalitetnim igračima.Vratili smo i odličnog golmana Anela Suljića,koji je skromno reći golman za Federalnu ligu.Moram posebno istaći predsjendika kluba Sulju Mehića,koji se maksimalno angažuje kako za klub tako i za sve igrače u svim selekcijama kluba.”izjavio je za Zenicainfo.ba, Jasmin Alajbegović , službeni predstavnik kluba ujedno i trener golmana NK Čelični grad-Steel city.

Plasmanom u finale Kupa ZDK, Čelični grad je  obezbjedio učešće u daljem takmičenju kroz Kup FBiH. U prvom kolu NK Steel City (Čelični grad) je domaćin, 30.8.2023.godine, ekipi NK Kolina iz Ustikoline, a u eventualnom prolasku u drugo kolo Kupa su domaćini Jedinstvu iz Bihaća (13.9.).U prvom kolu Kantonalne lige koje se igra 27.avgusta  Čelični grad će ugostiti ekipu Napretka. (M.P.)