Deveti dan Zenica Summer Festa : Zabava za najmlađe uz “Baby Day” i “Šetnicu osmijeha”

Početak devetog festivalskog dana Zenica Summer Festa 2023., donio nam je veliku zabavu za najmlađe učesnike.Organizator Zenica Summer Festa, još jednom je pokazao da računa na sve posjetioce ovog najvećeg ljetnog događaja u gradu.

Od 10:00 sati na Trgu Alije Izetbegovića održan je “ZSF Baby Day”. Popularna “puzijada”, sigurno je jedan od najsimpatičnijih događaja ovogodišnjeg Festivala. Svake godine za ovaj događaj vlada veliki interes, te se simpatične zeničke bebe uvijek dobro zabave, a to sve su ispratili i ponosni roditelji.

Od 18:00h na Trgu Alije Izetbegovića održana je i “Šetnica osmijeha”. Šetnica osmijeha je svake godine jedan od najposjećenijih programa koje nudi Zenica Summer Fest. Ona okuplja mališane kako bi se družili sa maskotama svojih omiljenih likova iz crtanih filmova, interaktivnim kreativnim igrama i zabavnim radionicama – koje svake godine pripremaju majstori dobre zabave za najmlađe, ekipa iz Multiplex Ekrana i Tropik Zenica.

“Zenica je uvijek bila radnički grad, te veoma često roditelji nemaju vremena tokom radnih dana da se toliko povežu kroz igru sa najmlađima. Iz tog razloga mi je izuzetno drago što već šestu godinu organizujemo “Šetnicu osmijeha” koja mališanima nudi raznovrsnu zabavu sa njihovim vršnjacima i omiljenim likovima iz crtanih filmova”, rekao nam je Dino Brljevac iz Tropika Zenica

Spužva Bob, Maša i Medvjed, te razni superheroji su neki od “učesnika” u Šetnici osmijeha, a koji su najmlađima bili dostupni za fotografiju i razgovor.

Pored toga, mališani su imali priliku da se druže i upoznaju sa vatrogascima, policajcima, ljekarima i osobljem Hitne pomoći, koji su na ‘Šetnici’ predstavljali svoja zanimanja i opremu koju koriste na svojim svakodnevnim zadacima.

 

default
default