Narednog vikenda 10. jubilarni rukometni turnir “Zaim Kobilica”

Deseto jubilarno izdanje Memorijalnog rukometnog turnira Zaim Kobilica održaće se 12. i 13. avgusta.

Na turniru će osim domačina i organizatora rukometnog kluba Čelik učestvovati premijer ligaške ekipe:Krivaja iz Zavidovića, Konjuh –Živinice i Vogošća.

Pane Škrbić  predsjednik RK Čelikna današnjoj press konferenciji  je istakao da se tradicionalni rukometni turnir održava u čast jednog od najboljih rukometaša RK Čelika svih vremena, Zaima Kobilice, koji je nastupao za reprezentacije Bosne i Hercegovine i Italije,

Raduje me što mogu reći da je ovo jedan od najjačih ovogodišnjih rukometnih turnira, odmah iza čuvenog turnira u Doboju. Ljubitelji rukometa iz Zenice i okoline, a najvljeni su dolasci ljubitelja rukometa iz Zavidovića, Sarajeva, Kaknja, Viteza i drugih mjesta, mogu prisuatvovati dobrim rukometnim predstavama pred početaak novog prvenstva u Premijer i međunarodnim ligama BiH . Turniru će prisustvovati i ambasador Slovenije, NJ.E. Damijan Sedar. Mi pozivamo sve ljubitelej rukometa da vide novo lice RK Čelik u Premijer ligi BiH “,izjavio je predsjednik Škrbić.

U prvoj utakmici u subotu 12.avgusta od 15 sati sastaju se Čelik-Krivaja a u drugoj od 18 sati Vogošća-Konjuh.Svečano otvaranje turnira je u 17 sati.Drugi dan od 11 sati igra se utakmica za treče mjesto.Finale je od 12,30 minuta .U 18 sati na programu je revijalni susret Čelika i prvaka Slovenije ekipe Celje.

„Ekipa Celje je jedna ekipa  koja je jako mlada , igraju vrhunski rukomet.Dolaze u Zenicu u najjačem sastavu, sa čak osma pojačanja i sve su to većinom reprezentativci Slovenije.Naravno ima igrača iz Hrvatske i Srbije.Tu su i dvojica igrača iz naše zemlje.To su  Amir Buhović iz  Sarajeva i Luka Perić mladi reprezentativac BiH.“izjavio je između ostalog Kenan Merdanović, V.D.direktor RK Čelik

Na ovom turniru od aktivnog igranja rukometa oprostiće se Aldin Begagić-Bega , bivši pivot Čelika, kome će biti uručen pehar i  posebno priznanje za doprinos  u razvoju rukometnog kluba Čelik.

Nisam u Zenici bio dvije i po godine.Drago mi je da su me se sjetili i da se oprostim pred svojom publikom i sa jednom tako kvalitetnom ekipom kao što je Celje., kazao je Aldin Begagić-Bega

Koristim ovu priliku da pozovem zenički publiku da dođe u što većem broju i podrži ovaj turnir.Ovo je nama uvertira za Premijer ligu .Turnir nikada nije bio jači.Ovo su sve ekipe sa kojima ćemo igrati.To su ekipe koje će u Premijer ligi tražiti put u evropu.“poručio je kapiten Čelika Mevludin Čehajić.

Turnir će se igrati u Areni Husejin Smajlović.Cijena jednodevne ulaznice je 5 KM. (M.P.)