Počela rekonstrukcija bivše zgrade Kantonalnog tužilaštva, novi korisnik će biti Ministarstvo obrazovanja

zdk.ba

Započeti su radovi na rekonstrukciji bivše zgrade Kantonalnog tužilaštva Zenica koju će koristiti Ministarstvo za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon izrade projektne dokumentacije, prošlog mjeseca je s ponuđačem “Braća Karić” d.o.o. Zenica zaključen ugovor o izvođenju građevinskih radova na sanaciji i adaptaciji prostora u vrijednosti od 245.000,89 KM bez PDV-a.

Izvođač je u posao uveden 20. jula, a rok za izvođenje radova je 90 dana. Usluge nadzora građevinskih radova vrši subjekt AGD d.o.o. Zenica.

– Izvođač je već izvršio čišćenje objekta, a plan je da se prvo radi sanacija krova. Uskoro se očekuje isporuka i ugradnja nove vanjske i unutrašnje stolarije, a paralelno s tim i izvođenje ostalih unutrašnjih radova – kaže ministrica za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Draženka Subašić.

Naglašava da će ovo ministarstvo rekonstrukcijom zgrade dobiti mnogo bolje uslove za rad, ali i mnogo kvalitetniju komunikaciju sa Vladom, ministarstvima i drugim organima uprave u sjedištu institucija Zeničko-dobojskog kantona, jer je ovo ministarstvo trenutno smješteno u prostorima izvan gradske jezgre.