Večeras počinje 6. ZENICA SUMMER FEST, vidimo se na Kamberovića polju

Popularni zenički ljetni festival otvara se večeras na Kamebrovića polju u organizaciji Radio – televizije Zenica i u saradnji sa Moto klubom Kondor, te uz podršku Gradske uprave Zenica.

Ovaj šesti po redu Summer fest ponudiće publici nesvakidašnji preformans u kojem će učestvovati plesači i plesačice, bajkeri, i drugi. Potom je na radost brojne rock publike u Zenici planiran koncert beogradskog Van Goga .

Nešto drugačiji stejdž nego ranijih godina, prema najmodernijim standardima postavljen je na Kamebrovića polju preko puta Tržnog centra. To će omogućiti izvođenje do sada neviđenog performansa, koji će otvoriti šesto izdanje zeničkog Summer festa.

„Festival otvaramo velikim performansom koji je režirao naš sugrađanin Semir Šerić Šera i u kojem učestvuju plesači i plesačice, bajkeri Condora, ali i drugi sugrađani i sugrađanke. Učestvuje u performansu i magistrica violine Lejla Piljević Kezo, ja ne bih puno da otkrivam sada, ali taj performans treba da pokaže sinergiju raznih zanimanja koja predstavlja Grad Zenicu kao cjelinu”, kazala nam je Ena Sikira, PR menadžerica 6. ZSF-a.

Večeras očekujemo veliki broj posjetilaca, kako je to inače tradicija na otvorenju Zenica Summer Festa. Suroganizatori, MC Kondor koji organiziraju danas i sutra i tradicionalnu motorijadu pobrinuli su se i za veliku tendu, ukoliko nas kiša iznenadi. U svakom slučaju biće ovo odlična ljetna noć u Zenici.

„Pozivamo sve sugrađane i sugrađanke, kao i njihove goste, te građane drugih gradova i općina da budu večeras na svečanom otvorenju našeg šestog ljetnog festivala. Ulaz na festival večeras, kao i svake slijedeće noći je besplatan“, dodala je Sikira.

Poziv važi i za sve ostale festivalske noći, ali na drugoj lokaciji. Šesti Zenica Summer Fest nudi vam raznovrsne i brojne programe tokom narednih deset dana i večeri u centru grada, na glavnom gradskom trgu. Uživajte!

 A.H.