Kenan Merdanović v.d. direktora RK Čelik, veliki interes za utakmicu Čelik-Celje

Upravni odbor Rukometnog kluba Čelik, s obzirom da je jako povećan broj aktivnosti Kluba oko organizacije međunarodnog rukometnog turnira, crno-crvene večeri, priprema i početka prvenstva, imenovao je Kenana Merdanovića za vršioca dužnosti  direktora RK Čelika.

,,Merdanović je nekadašnji rukometaš Čelika, bivši član Uprave i bivši direktor Kluba, odličan operativac, i dobro će nam doći za niz konkretnih organizacionih aktivnosti Kluba’’, ističe Pane Škrbić, predsjednik RK Čelik.

Inače, ovih dana mnogo bivših rukometaša Čelika i Zeničana se javljaju  Klubu iz dijaspore i iz BiH, jer žele da podrže RK Čelik u Premijer ligi BiH,  odnosno da rade i sarađuju u svom klubu. Jedan od njih je i Adis Kozlić, koji 13 godina živi i radi u kopenhagenu, u Danskoj, bio je dugogodišnji  član NK Čelika, čije je boje branio i nastupao u niz druguih klubiva Adis   želi da podrži oba Čelika – i NK Čelik i RK Čelik u Premijer ligi BiH.

,,Svi mi Zeničani koji decenijama živimo i radimo van BiH ponosni smo na svoj Čelik. Raduje me da se NK Čelik, koji je moja najveća ljubav, korak po korak vraća ka Premijer ligi gdje mu je i mjesto, te  da su rukometaši Čelika ove godine osvjetlali obraz i plasirali se u Premijer ligu BiH. Mi iz dijaspore, koji volimo svoj Grad i volimo Čelik, možemo pomoći naš sport na putu daljeg progresa’’, kaže bivši fudbaler Čelika Adis Kozlić.

Inače, u RK Čeliku traju intenzvne pripreme za 10. Međunarodni rukometni turnir ZAIM KOBILICA, 12. i 13. avgusta, u Gradskoj areni Zenica, na kome učestvuje čak četiri bh. premijerligaša (Vogošća, Krivaja, Konjuh i Čelik), te prvak Slovenije RK Celje. Najveći interes Zeničana i ljubitelja rukometa  vlada za utakmicu RK Čelik – RK Celje, koja se igra 13. avgusta u 18 sati.