Potpisan ugovor za novu zgradu Službe hitne pomoći

U sjedištu Gradske uprave u Zenici danas je potpisan ugovor za izvođenje radova na izgradnji zgrade Službe hitne pomoći sa pratećim sadržajima.Ugovor su potpisali gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović i generalni direktor ITC Group Zenica prof.dr.Suvad Isaković.

Vrijednost građevinskih radova iznosi 8.178.846,71 KM sa PDV-om, a rok za izvođenje radova je 24 mjeseca od potpisivanja ugovora.

Projekat realizuje Grad Zenica vlastitim sredstvima i uz finansijsku podršku Federalnog ministarstva zdravstva i Ministarstva zdravstva Zeničko dobojskog kantona.

U objektu nove zgrade će biti smještene Služba hitne medicinske pomoći, Služba za zdravstvenu zaštitu kod specifičnih i nespecifičnih plućnih oboljenja i Služba za laboratorijsku dijagnostiku.

„Riječ je o objektu koji će imati podrum, prizemlje i sprat. Ukupna korisna površina novog objekta je cca 3.320 m2, sa vanjskim uređenjem koje obuhvata cca 4.200 m2. Objekat će biti izgrađen u skladu sa najvećim standardima, a najveće zadovoljstvo njegovom realizacijom će imati građani Zenice odnosno pacijenti koji će koristiti zdravstvene usluge”, istakao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Direktorica Javne ustanove „Dom zdravlja“ Zenica prim. dr. Mersija Kasumović je naglasila da je izgradnja zgrade Službe hitne medicinske pomoći sa pratećim sadržajima od velikog značaja za zaposlenike JU „Dom zdravlja“ Zenica.

„Trenutno se zdravstvena usluga pruža u starim objektima, koji nisu uslovni za rad. Izgradnjom novog zdravstvenog objekta, zaposlenici će dobiti kvalitetan prostor u kojem će moći pružiti kvalitetnu zdravstvenu uslugu. Javna ustanova „Dom zdravlja“ Zenica će osigurati opremu za novi objekat za što je planirano da se izdvoji oko milion konvertibilnih maraka“, kazala je prim. dr. Kasumović.

Izvođač radova je ITC d.o.o. Zenica, dok je nadzor nad izvođenjem radova povjeren Javnom preduzeću za prostorno planiranje i uređenje grada “Zenica” d.o.o. Zenica.”

“U ime ove kompanije mogu potvrditi da će preuzete obaveze biti izvršene u predviđenom roku. O respektabilnosti ITC Zenica i načinu te dinamici kojom izvršava svoje obaveze dovoljno govore brojni dosadašnji projekti koje je ova firma realizovala širom Bosne i Hercegovine“, rekao je generalni direktor ITC Group Zenica prof. dr. Suvad Isaković. (Š.B.)