Čelik i Krivaja otvaraju Međunarodni rukometni turnir “Zaim Kobilica”

Organizacioni odbor rukometnog turnira ZAIM KOBILICA je odlučio da 10. Međunarodni rukometni turnir otvore ekipe RK Čelika i RK Krivaje, 12. avgusta u 15 sati.

U drugoj utakmici u 17 sati sastaju se RK Vogošća – RK Konjuh Živinice.

Drugog dana turnira, 13. Avgusta, u 11 sati je utakmica za treće mjesto, a u 12:30 finalna utakmica turnira.

Prema zamisli reditelja Semira Šerića, Ceremonije otvaranja turnira biće organizovan ples, muzika, druženje djece sportista – članova zeničkih ekipa iz svih sportova u Gradu, te uz revjalni nastup plesnih sportskih parova i performans u dresovima Čelika. Prema ideji predsjednika RK Čelika Paneta Škrbića naziv Ceremonije je ,,Sport je prijatejstvo i druženje! Volite se ljudi!’’, a osnovna poruka je da je ljubav progres i filozofija lijepog življenja, a da je mržnja veliko zlo. Pozvana su djeca iz omladinskih pogona klubova NK Čelik i NK ,,Neja’’ iz fudbala, muški KK Čelik (Gorana Bulajića), ženski KK Čelik (Arnela Kalušića), Atletski klub ,,Zenica’’, Jamper, Fortuna fudbalski klub, Karate klub Maria Zakića, Winer sportska škola, Karate klub Perfekt i drugi.

,,Upućena su pisma svim klubovima da njihova djeca dođu na otvaranje turnira u svojim dresovima, a upućeno je i pismo izviđačima Zenice da se takođe uključe u ovu ceremoniju”, kaže Semir Šerić Šera. Biće to šarenilo boja i ljubavi, sa 1000 balona puštenih u zrak, uz muziku, pjesmu i ples, dodaje Šerić.

Na Organizacinom odboru turnira je rečeno da je u toku izada reklamnog materijala I štampanje ulaznica za turnir. Cijena za dvije utakmice za jedan dan je 5 KM.

Prva utakmica sa Slogom u Doboju

Od ostalih događaja u RK Čeliku važno je da se prva ekipa punom parom priprema za novu prvenstvenu sezonu u Premijer ligi BiH:

,,Radimo na fizičkoj spremnosti ekipe i paralelno radimo sa loptom u Gradskoj areni Zenica. Zadovoljan sam kako je protekla prva sedmica priprema. Dogovorili smo i prvu prijateljsku utakmicu – 9. avgusta idemo u Doboj gdje ćemo se sastati sa tamošnjom ekipom RK Sloga’’, kaže trener RK Čelika Ljubomir Miki Filipović.

Na kraju, RK Čelik, koji ima izuzetno mladu ekipu, pregovara, pored Ante Dragičevića i Haisa Bašića, koji su već pojačali RK Čelik, i treba da se pojača sa još jednim iskusnim igračem, pa bi pojačanja u RK Čeliku završila na broju 3.