PK “Shadows” najavljuje plesni spektakl za 6. Zenica Cuban weekend

 Prelijepa plesna priča, koja nosi dušu prijateljstva, očekuje vas u Zenici. Plesni klub “Shadows” Zenica organizuje šesti “Zenica CUBAN weekend”, odnosno pravi festival plesa na kojem imate mogućnost naučiti ali i zaplesati sa vrhunskim plesačima salse i bachate.

Niz je divnih projekata koje ovaj klub radi, ali ovo je jedan na koji su najponosniji. Zenica CUBAN weekend traje od 24. – 26. novembra 2023. godine i namijenjen je svima koji vole ples, uživaju u plesnim pokretima, vole umjetnost i žele biti dio svjetske priče u Zenici. U okviru festivala održat će se 14 plesnih radionica i dva partija što pruža izuzetnu priliku da naučite i zaplešete.

Instruktori plesa koji će imati zadatak da vas nauče plesati i animiraju goste na plesnim večerima su Seo Fernandez – Cuba (Milano), Eneris Mulgado – Cuba, Danger Rodriguez – Cuba ( Barcelona), Marielkis Hernandez -Cuba (Barcalona), Ramon – Cuba (Zagreb), Radovan i Emilija – Novi Sad, Ivan i Ivana – Podgorica, Marko i Jovana – Beograd i dva DJ zadužena za muziku – DJ Marko – Beograd i DJ Andrej – Slovenija. Bitno je naglasiti da za pristustvo ovakvom događaju ne podrazumijeva prethodno znanje plesa. Ko voli izazove, lijepa druženja, vrhunski plesni show može dobiti dodatne informacije o rezervaciji na infopmsshadows@gmail.com ili na fb stranici “Plesni klub Shadows Zenica”.

Zlatni sponzor festivala je Hotel Zenica u kojem će se i održati Zenica CUBAN weekend.