Održan sastanak Organizacionog odbora Međunarodnog turnira “Zaim Kobilica”

Međunarodni rukometni turnir ZAIM KOBILICA biće održan 12. i 13. avgusta, a crno-crveno veče RK Čelika 7. septembra, zaključio je Organizacioni odbor ovih manifestacija, kojim je predsjedavao Pane Škrbić, predsjednik RK Čelika i Organizacionog odbora.

Evropski šampion prvi put u Zenici

Interesantno je istaći da u Zenicu prvi put u njegovoj istoriji dolazi jedan evropski šampion, ne samo u rukometu, nego u bilo kojem sportu.  Nikada ni jedan klupski šampion Evrope nije bio u Zenici!

Turnir će započeti u subotu 12. avgusta poslijepodne, te produžiti  u nedjelju. Posebna poslastica je  revijalna utakmica između RK Čelika –  RK Celja, koja će se  održati u nedjelju 13. avgusta u 17:30 sati.

Akcenat je na tome da na turnir dođe što više posjetilaca, da publika uživa u dobrom rukometu. U revijalnoj utakmici RK Čelik – RK Celje od aktivnog igranja rukometa oprostiće se zenička legenda Čelika, sjajni Aldin Begagić Bega.

Za scenario i scenografiju turnira ZAIM KOBILICA zaduženi su Semir Šerić Šera i Dragan Gačnik.

,,Pored dobrog rukometa, biće to efektno i lijepo provedeno vrijeme  na turniru: pored rukometa, biće plesa, pjesme, muzike, puno djece iz raznih klubova… Biće to divni dani rukometa, mladosti i ljepote “– kaže Semir Šerić Šera.

Himna RK Čelika

Organizacioni odbor zeničkih  rukometnih manifestacija raspisao je konkurs za prvu himnu Rukometnog kluba Čelik. Pjesma treba da sadržava ljubav prema RK Čeliku, te motivirajući tekst:  Svi na rukomet, svi za Čelik…

,,Pozivaju se svi zainteresovani, posebno mladi autori muzike i teksta da se jave Upravi kluba, najbolje na adresu Gradska arena Zenica (za RK Čelik) ili na fejzbuk stranicu. Ponudite svoj tekst i muziku za prvu Himnu RK Čelika!’’ – poručuje Pane Škrbić.

Crno-crveno veče

Organizacioni odbor je odlučio da se crno-crveno (donatorsko) veče održi 7. septembra. Pokrovitelj ove večeri je Gradonačelnik Fuad Kasumović, a biće i specijalnih muzičkih gostiju, zabave, plesa, večera, druženje…

,,Do 7. septembra biće pripremljen promotivni film o RK Čeliku, o Čeliku od nastanka 1950. godine do sada, s posebnim akcentom na generaciju sadašnjih igrača 2022/23. koji su Čelik uveli u Premijer ligu. Formiran je tim koji će raditi na tome. Očekuje se obraćanje Gradonačelnika Kasumovića i predsjednika Rukometnog saveza, a biće uručene i specijalne nagrade pojedincima i organizacijama’’, zaključio je Organizacioni odbor manifestacija RK Čelika.

Predsjednik RK Čelika Pane Škrbić zaključuje:

,,Ovo je novi početak RK Čelika! Pozivamo građane Zenice i regiona i ljubitelje rukometa da nas podrže putem 10. Medjunarodnog rukometnog turnira ZAIM KOBILICA i ,,crno-crveno večeri’’. RK Čelik širom otvara svoja vrata za sve dobre i dobronamjerne ljude, posebno za djecu u besplatnoj školi rukometa RK Čelika. Idemo dalje, idemo bolje, idemo snažnije! – kaže Pane Škrbić.