Trodnevni tradicionalni vašar u Nemili prilika za poljoprivredne proizvođače

Od sutra pa do nedjelje na stadioni u Nemili održat će se tradicionalni vašar.

Organizator Nogometni klub Nemila pripremio je bogat kulturno-zabavni program, a po prvi put će se u sklopu vašara održati i sajam poljoprivrednih proizvoda. Nemilski vašar ima tradiciju dugu skoro tri decenije. Ideja je na ovaj način prikupiti određena sredstva koja će koristiti nogometnom klubu za finansiranje dijela svakodnevnih troškova. Vašar je bio i ostao mjesto dobre zabave, a od ove godine organizatori najavlju i novinu.

Ove godine je novina da smo uz vašar dobili i organizaciju sajma poljoprivrednih i domaćih proizvoda ljudi sa ovog našeg kraja. I ovom prilikom želio bih da ih pozovem u što većem broju. Sutra u 11 sati otvaramo sajam, a u naredna tri dana imamo bogat kulturno-zabavni program“, kaže Almir Imamović, predsjednik Skupštine NK Nemila.

Pored sajma naredna tri dana, petak, subotu i nedjelju posjetioci će imati priliku uživati u bogatom kulturno-zabavnom program.

Nastupat će naše poznate zvijeze Nihad Fetić Halaka, Mirza Šut, Amra Halebić, te mnoga druga iznenađenja. Pozivam sve da se odazovu i samim tim pomognu Nogometni klub Nemila“, kaže naš sagovornik.

Poljoprivredni proizvođači sa ovog područja po prvi put će imati priliku da predstave ono što rade, a posjetioci da kupe kvalitetne domaće proizvode.

Pa ovo je jedinstvena prilika za te ljude. Ja se ovom prilikom zahvaljujem Ministarstvu za poljoprivredu i šumarstvo Ze-do kantona i Gradu Zenici koji su omogućili nama ovu organizaciju i tim ljudima da prezentuju svoje proizvode i ono čime se bave“, kaže Imamović.

Vašari prethodnih godina bili su dosta posjećeni pa se organizatori nadaju da će i ove godine biti isto i da će posjetioci svojim dolaskom pomoći rad nogometnog kluba Nemila. Podsjetimo, most u Nemili je od danas ponovo u funkciji pa je i sam dolazak u Nemilu mnogo jednostavniji. (N.G.)