Zenički KSO Bosna pobjednik turnira u Barseloni

Klub sjedeće odbojke Bosna iz Zenice pobjednik je Medjunarodnog turnira u sjedećoj odbojci “Barcelona 2023”.

Nakon što su u prva dva meča na turniru pobijedili reprezentaciju Katalonije (3:1) i ekipu Andaluzije iz Sevilje (3:1), igrači Bosne su u meču odigranom danas prijepodne u dvorani “Pavello de Puigverd” sa uvjerljivih 3:0 nadigrali kombinovanu reprezentaciju Italije.

KSO Bosna je prvi put nastupio na turniru povodom “Dana sporta Katalonije” gdje su domaćini gostima iz Zenice iskazali izuzetnu dobrodošlicu.

“Ovaj turnir u prelijepoj Barceloni i nezaboravna atmosfera kruna su još jedne uspješne sezonu u kojoj smo osim u domaćoj ligi postigli zapažene rezultate na desetak turnira u BiH. Naš ženski tim kao jedini predstavnik BiH nastupio je nedavno na turniru Eurolige u Poljskoj. Zahvaljujemo se svim prijateljima kluba i sponzorima, a svakako da su Grad Zenica na čelu sa gradonačeknikom Fuadom Kasumovićem, Vlada ZDK i naše resorno ministarstvo kojeg vodi ministar Adnan Sirovica medju najzaslužnijim što smo imali dobre uslove za rad. U narednoj sezoni očekuju nas novi izazovi, a prije svega želimo uz naš tradicionalni turnir povodom Dana nezavisnosti u Zenicu dovesti i Eurologu i najbolje europske klubove”, kaže Omer Pojskić predsjednik KSO Bosna koji ovaj klub posljednjih godina uspješno vodi zajedno sa Ferhadom Šehićem, predsjednikom Skupštine i prvim trenerom.