Izvještaj prvog dijela 35. sjednice Gradskog vijeća Zenica

FOTO: Zenicainfo.ba

Prema danas usvojenom Izvještaju o izvršenju budžeta Grada Zenica za prva tri ovogodišnja mjeseca ukupni prihodi i primici ostvareni su u iznosu od 21 milion 282.451 marka, što je na niovu idealnog plana, dok su ukupni rashodi i izdaci izvršeni u iznosu od 10 milona 867.148 maraka, što je za 49 posto manje od idealnog plana, te je ostvaren tekući suficit od 5 miliona 483.826 maraka.

Zeleno svjetlo vijećnika i pozicije i opozicije nije danas dobio Izvještaj o radu Gradskog pravobranilaštva Zenica u prošloj godini. Zašto – rekli su nam neki od njih.

Mi smo danas jasno poslali poruku da Pravobranilaštvo u ovom gradu mora raditi svoj posao da zaštiti imovinu grada i drago mi je da je većina vijećnika prihvatila naš zahtjev o smjeni gradskog pravobranioca, jer nismo zadovoljni njegovim radom“, rekao je Nermin Mehić, vijećnik SDP-a u Gradskom vijeću Zenica.

Dosta je primjedbi danas je u diskusiji izneseno na račun rada Gradskog pravobranilaštva Zenica, a svoje nezadovoljstvo izrazili su vijećnici i iz reda pozicije i opozicije, te zato i jesmo glasali protiv Izvještaja o radu Gradskog pravobranilaštva Zenica u prošloj godini“, navodi Denan Pašalić, vijećnik Zeničke inicijative – Kasumović Fuad.

Klub Stranke demokratske akcije u Gradskom vijeću ni ove godine nije mogao podržati Izvještaj o radu gradskog pravobranioca, prije svega zbog vrlo neprofesionalnog i nekorektnog Izvještaja, koji je podnio Vijeću, zbog nedovoljne zaštitte gradske imovine, ali i zbog mnogo sporova, koji se vode protiv Grada, pa Grad nije adekvatno zaštićen“, pojasnila je Emina Babić, vijećnica SDA u Gradskom vijeću Zenica.

U prvom dijelu svog zasijedanja Gradsko vijeće Zenica danas je prihvatilo izvještaje o prošlogodišnjem radu javnih ustanova: Dom zdravlja, Apoteka Zdravlje, Bosnako narodno pozorište, te javnih preduzeća: za upravljanje i održavanje sportskih objekata kao i RTV Zenica. (V. J.)