RK Čelik potpisao novi ugovor sa Mensurom Hadžićem

Uprava RK Čelika, kako saopštavaju, nastavila je sa potpisavanjem novih premijerligaških ugovora sa svojim igračima.

Nakon što je prvi profesionalni ugovor potpisao golman i kapiten RK Čelika, Mevludin Čehajić, poslije plasmana RK Čelika u Premijer ligu BiH, Upravi kluba se javio 19-ogodišnji izuzetno talentovani rukometaš, Mensur Hadžić, koji je sa predsjednikom Kluba, Panetom Škrbićem, potpisao novi trogodišnji premijerligaški ugovor sa RK Čelikom.

,,Sretan sam zbog plasmana mog Kluba u Premijer ligu BiH. U prethodnoj prvenstvenoj sezoni nisam dao ni blizu svog rukometnog maksimuma, jer sam bio preokupiran završetkom srednjoškolskog obrazovanja i sada ću se potpuno posvetiti rukometu. Spreman sam da dajem maksimum i biću najveće ovogodišnje pojačanje RK Čelika!’’, izjavio je nakon potpisivanja novog ugovora Mensur Hadžić.

,,Raduje me Mensina odlučnost da se maksimalno posveti rukometu, jer je on vanserijski rukometaš. Do sada nije davao maksimum, jer se posvetio školi, što mu je bio prioritet. Sada je to iza njega i mi vjerujemo u njegov sjajan talenat i odličan nastup u narednom prvenstvu. Posebno nas raduje Mensurova odluka da dugoročno ostane u BiH i RK Čeliku. Potrudićemo se da mu obezbijedimo maksimalne uslove za dalji rad, treniranje i razvoj’’, rekao je predsjednik RK Čelika, Pane Škrbić, nakon što je potpisao novi ugovor sa Mensurom Hadžićem.