Gradonačelnik Kasumović posjetio četiri mjesne zajednice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović zajedno sa svojim saradnicima nastavio je jučer sa posjetama mjesnim zajednicama na području Grada, te razgovarao sa mještanima Pepelara, Kovanića, Topčić Polja i Nemile.

Inače, ove posjete realiziraju se u okviru redovnih aktivnosti gradonačelnika, a imaju za cilj kroz direktan razgovor sa mještanima saznati koji projekti su prioriteti za realiziranje u njihovim mjesnim zajednicama.

“Kako je to već postala praksa, svake godine sa svojim saradnicima posjetim mjesne zajednice kako bih kroz razgovor sa mještanima saznao koji su to najveći prioriteti naših građana. I tokom ovih posjeta mještani su, uglavnom, iskazali potrebu za infrastrukturnim projektima, odnosno asfaltiranjem, kanalizacijom, u Topčić Polju su tražili i igralište, Kovanićima da se riješi problem vode i obećali smo im, između ostalog, to uraditi. U Nemili sam još jednom istakao važnost da se zajedničkim snagama izborima za isključenje sa autoputa te da mještanima Nemile to treba biti prioritet broj jedan. U skladu sa mogućnostima i Budžetom, mi ćemo nastojati realizirati što više projekata”, kazao je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednici svih mjesnih zajednica koje je jučer posjetio gradonačelnik sa saradnicima, ali i brojni prisutni mještani, izrazili su neizmjernu zahvalnost na dosad brojnim realiziranim projektima u njihovim sredinama, izražavajući apsolutno uvjerenje da će i projekti koje su naveli kao prioritetne za njihove mjesne zajednice biti u skorije vrijeme realizirani.

Prema riječima Alena Kapkovića, predsjednika Savjeta MZ Nemila, sastanak je protekao u veoma pozitivnoj atmosferi, razgovarano je o prioritetima koje žele uraditi za njihovu zajednicu, a neki od ključnih problema koji su identifikovani već se realizuju po ranijim zaključcima.

“Odlučili smo da se posvetimo revitalizaciji centra kako bismo stvorili privlačno i funkcionalno središte za naše sugrađane. Gradonačelnik je dao punu potporu za rješavanje ovog velikog problema. Planiramo ulaganja u infrastrukturu, proširenje pješačkih zona i unapređenje javnih prostora. Prepoznali smo važnost pijace kao centralnog mjesta za našu lokalnu ekonomiju i društveni život. Dobili smo saglasnost za izradu projekta i realizaciji istog. Svjesni smo da je isključenje sa autoputa od velike važnosti za razvoj našeg mjesta uz konstataciju Gradonačelnika da je ovo prioritet broj jedan usmjeren za buduće generacije. Založićemo se za izgradnju odgovarajućih priključaka i unapređenje infrastrukture kako bismo olakšali pristup regiji Nemila i podstakli ekonomski rast”, rekao je Kapković.

Valja istaći kako je gradonačelnik Kasumović ranije posjetio pet mjesnih zajednica i to Dobriljeno, Trgovišće, Gornja Zenica, Vražale i Raspotočje, dok će danas upriličiti posjetu mjesnim zajednicama Kočevskog sliva i to Vrselje, Pojske, Stranjani, Janjac i Lokvine.

Posjete mjesnim zajednicama bit će nastavljene i u narednom periodu, a plan i termin posjeta, kao i sve informacije o aktivnostima u vezi sa posjetama, bit će objavljene na web stranici Grada Zenica i oficijelnim Facebook stranicama Grada i gradonačelnika Zenice, saopćeno je iz Odsjeka za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica.

Odsjek za protokol i informisanje Gradske uprave Zenica