U zadnjoj sedmici maja relativno stabilno vrijeme s malom vjerovatnoćom padavina

Zatopljenje koje je uslijedilo u dane vikenda zadržat će se do srijede.

Pri tome nakon jutarnje vedrine na čitavom prostoru Bosne i Hercegovine, u popodnevnim satima u središnjim područjima doći će do povećane naoblake koja će usloviti kraće lokalne pljuskove.

Od četvrtka, 25. maja, preovladavat će pretežno oblačno. Kiša i ponegdje obilniji pljuskovi izgledni su ne samo u centralnim i sjevernim, nego i u južnim područjima zemlje. Najviše padavina očekuje se u petak.

Za dane vikenda i dalje nestabilno s povremenom kišom. Temperature zraka bit će u granicama prosjeka. Od četvrtka svježije, naručito u pretplaninskim i planinskim područjima.

Jutarnje temperature zraka varirat će od 11 do 17 stepeni u Bosni, na jugu Hercegovine do 20 stepeni. Najviše dnevne temperature pretežno između 20 i 26, na jugu zemlje do 28 stepeni.

U zadnjoj sedmici mjeseca maja prema raspoloživim sinoptičkim kartama prognozira se relativno stabilno s malom vjerovatnoćom za padavine. Eventualne padavine bit će u vidu lokalnih pljuskova.

Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 9 i 14 u Bosni do 16 stepeni u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 16 i 22 u Bosni, u Hercegovini do 25 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

FENA