Sastanak Uprave i igrača RK Čelika pred start u Premijer ligi BiH

Borba za sredinu tabele  sa istim timom

  • Nastavljeni su se treninzi RK Čelika za start u Premijer ligi BiH, a završni dio priprema zakazan za 20. juli
  • Poznati učesnici 10. Međunarodnog turnira ZAIM KOBILICA
  • Specijalno unikatno priznanje trenera i igrača predsjedniku Kluba

 Nakon što su proslavili osvajanje prvog mjesta u Prvoj ligi F BiH Sjever poslije  utakmice sa RK Rudarom iz Banovića (36:26 za RK Čelik) i pla-sirali se u Premijer ligu BiH, igrači RK Čelika su bili na kratakom i zaslu-žanom  odmoru.  Prvi put odkako su premijerligaši u RK Čeliku su se ,,na radnom sastanku’’ okupili predstavnici Uprave, treneri i igrači Kluba, kako bi se dogovorili o startu tima  u Premijer ligi BiH.

Predsjednik Kluba: hvala svima!

Na početku sastanka, igračima i trenerima se obratio Pane Škrbić, pred-sjednik Kluba, koji je, između ostalog rekao:

,,Koristim se prilikom da  još jednom svim igračima pojedinačno i stru-čnom štabu, na čelu sa Mikijem Filipovićem, čestitam na sjajnom uspjehu, prvom mjestu u Prvoj ligi Federacije BiH i plasmanu u Premijer ligu BiH. Deset utakmica i deset kao suza čistih pobjeda u proljetnom ovogodiš-njem prvenstvu Prve lige F BiH  su nam obezbijedili da nakon  pet godina ponovo igramo Premijer ligu BiH. Ovakav herojski rezultat ste postigli isključivo vi, velikim zalaganjem na terenu, vanserijskom borbenošću svih vas i to svih 600 minuta u 10 utakmica ove godine.  ,,Ginuli’’ ste na tere-nu. Sretan sam da naš tim odiše jedinstvom, prijateljstvom i zajedništvom koji vlada u našem klubu. Hvala i svim ostalim ljudima koji su točak RK Čelika gurali unaprijed: od redara, dvojici  potpredsjednika kluba, sekre-taru, članova Upravnog odbora i naravno navijačima koji se vraćaju u Gradsku arenu.

Cilj: sredina tabele

Predstavnici Uprave i Stručnog štaba su upoznali igrače sa stavom Uprave kluba da glavni oslonac u RK Čeliku i u Premijer ligi ostaju igrači koji su Čelik “uveli’’ u Premijer ligu BiH. To je stav Uprave kluba,  Filipovića i igrači –  da  osnovni stup tima i u Premijer ligi bude 20 igrača koji su tim doveli do Premijer lige BiH.

  • Pojačanja da, ali ne po svaku cijenu. U klub mogu doći samo istinska pojačanja, a ako pojačanja i ne bude, neće biti tragedija. Borićemo se maksimalno da sačuvamo status Premijerligaša – zajednički je stav svih igrača i rukovodstva kluba, a na sastanku su govorili  kapiten Mevludin Čehajić, zamjenik kapitena  Danijel Jurić, Adnan Sumbuljević, Mario Filipović, Admir Bjelopljak i Faris Rujanac.

Jasan cilj kluba je nastvaljanje stvaranja snažnog I ubojitog RK Čelika, čime se može ostvariti  plasman u sredinu tabele Premijer lige BiH, odnosno opstanak u Premijer ligi BiH.

Stručni štab Čelika, što se trenera tiče  ostaje isti:  Ljubomir Miki Filipović, i Amar Kobilica, a dogovoreno je da se po potrebi Stručni štab  tokom sezone može širiti kondicionim ili trenerom golmana.

Oproštajna utakmica Aldina  Begagića

Učesnici sastanka su se uklazali na čnjenicu da se pred Klubom nalazi jako puno posla i obaveza,  od kreiranja budžeta za novu sezonu, do razgovora u Gradskoj upravi i u kantonu, zatim sa privrednicima i sponzorima. Predstoji i  kadrovsko i svako drugo jačanje RK Čelika. Pripreme za međunarodni rukometni turnir koji je zakazan je 12. i 13. avgust u punom su jeku. Učešće na turniru već su potvrdili prvak Slove-nije i šampion Evrope RK Celje, zatim RK Konjuh Živinice. RK Čelik i ORK Bosna Sarajevo. U okviru turnira planirano je održavanje i Okrug-log stola ,,O rukometu juče, danas i sutra”, uz učešće velikih legendi rukometa sa prostora bivše Jugoslavije.

U utakmici RK Čelik – RK Celje od aktivnog igranja rukometa će se oprostiti legenda zeničkog i BH rukometa, Aldin Begagić Bega, koji već dvije godine živi i radi u Njemačkoj.

Na kraju sastanka rečeno je da se razmatra mogućnost održavanja Čeli-kove crno-crvene donatorske večeri, a štampaju se i predplatničke Premijerligaške članske karte za novu takmičarsku sezonu.

Pripreme igračam za ovu sezonu su već počele, a završni dio  priprema RK Čelika za novu sezonu počinje  20. jula, do kada će se trenuati po specijalnom progamu i uputstvima trenera za svakog igrača.

Nagrada predsjedniku

Na početku sastanka u RK Čeliku je održana mala svečanosti izneđenje za predsjednika Kluba Paneta Škrbića. Trener Miki Filipović i kapiten Mevludin Čehajić su u ime svih igrača, a u znak zahvalnosti i priznanja za rad i angažovanje u Klubu, predsjedniku Kluba Panetu Škrbiću, uru-čili jedinstven unikatni poklon (autor je sam Filipović): izrzbarenu ploču u drvetu sa isisanim imenima svih 22 igrača koji su RK Čelik 2023. godine uveli u Premijer ligu BiH.

Na specijalnoj plaketi u  duborezu  piše: ,,Predsjedniku Panetu Škrbiću u znak zahvalnosti za ogroman trud, rad i veliki lični doprinos za osvjanje šampionske titule i za plasman u Premijer ligu BiH  – Igrači i treneri RK Čelika’’.

Izvor:RK ČELIK