Lokalna fondacija Zenica za vikend realizuje niz sadržaja na Smetovima

Neformalne grupe i udruženja građana podržani na prvom konkursu Lokalne fondacije Zenica, realizovat će ovog vikenda niz sadržaja za sve uzraste i generacije na Smetovima.

“Na platou kod izviđačkog doma planirano je otvaranje Sovine šumske učionice, prve eko edukativne učionice namijenjene najmlađim sugrađanima, ali i odraslim kao podsjetnik na odgovorno ponašanje u prirodi. U saradnji sa Afanom Abazovićem planiramo održati i eko čas, a najavljujemo i najveću zabavu u gradu sa Balonkom i Vilom. Centar za mlade INPUT organizovat će i steam kutak. Za zabavu i sigurnu igru djece u adrenalinskom parku bit će zaduženi spasioci Interventne spasilačke službe Zenica”, kazala je Amra Smriko, predsjednik Lokalne fondacije Zenica. Zanimljivi i bogati sadržaji bit će održani i u nedjelju sa početkom u 10 sati na platou kod Turske česme na Kamberovića polju.

“Planiramo organizovati predstavljanje prvog biciklističkog informativnog panela sa informacijama i stazama za ture za brdski biciklizam oko Zenice. Nakon toga, planirano je održavanje biciklijade jednom od mapiranih staza, sa pauzom za ručak i osvježenje u Planinarskom domu Željezara na Smetovima. Na ovaj način želimo skrenuti pažnju, ali i ukazati na to koliko je važno da djeca i roditelji provode kvalitetno vrijeme”, kazala je Amra Smriko, predsjednik Lokalne fondacije Zenica. Vikend na Smetovima počinje sutra u 11 sati na platou kod izviđačkog doma na Smetovima. (B.D.)