Javni poziv za učešće na VII Međunarodnom teatarskom festivalu „Ljetne večeri Studio Tetara 2023“

Studio Teatar raspisao je Javni poziv za učešće na VII Međunarodnom teatarskom festivalu „Ljetne večeri Studio Tetara 2023“. Festival će biti održan u periodu od 04. do 09. jula 2023. godine u Zenici. Javni poziv ostaje otvoren do 15. maja.

Studio Teatar od 2017. godine djeluje na području Zenice sa ciljem afirmacije teatarskih i drugih srodnih umjetnosti. U okviru samostalne produkcije kao jedan od najznačajnijih projekata izdvaja se međunarodni teatarski festival „Ljetne večeri Studio Tetara“ koji se održava u ljetnom periodu na otvorenoj sceni i kao takav jedini je teatarski festival profesionalnih teatarskih predstava ovog tipa u našoj zemlji. A igranje na otvorenoj sceni nosi i mnoge izazove.

Toliko je izazova stvari koje se mogu dogoditi nepreviđeno, međutim to je negdje slast, tu je adrenalin, to je ono što nas nekako još više tjera da idemo u tom pravcu“, kazao je Nusmir Muharemović, direktor Studia Teatar.

Raspisan je i Javni poziv za učešće na VII Međunarodnom teatarskom festivalu „Ljetne večeri Studio Teatra 2023“. Poziv ostaje otvoren do 15. maja, a prijave mogu poslati sve teatarske produkcijske kuće iz naše zemlje i regiona.

Dobili smo već nekih 30 prijava i ono što mogu sigurno da kažem već u ovom trenutku da ćemo imati sjajan program i najvjerovatnije najbolji festival dosada“, ističe Muharemović.

Tajna dugogodišnjeg postojanja festivala i Studia Teatar krije se u vjernoj publici koja prati njihov rad i slavi njihove uspjehe.

Da nije bilo publike, da nije taj festival prihvatila i doživjela kao svoj, on ne bi trajao i ne bi postojao. Jer smatram da ono što nema nekako neku ciljnu skupinu, nema ljudi koji to žele da imaju onda je svrha samo sebi, a ovaj festival je pokazao da ima publiku i ja sam siguran da će biti i ove godine“, pojasnio je za kraj razgovora za Zenicainfo.ba Nusmir Muharemović.

Iz Studia Teatar poručuju da su pred njima mnogobrojni projekti i predstave sa sve sa ciljem afirmacije teatarskih umjetnosti, jer kako kažu vole teatar! (A.S.)