Utakmica za titulu prvaka

 Prethodnog vikenda, pobjedom u Kiseljaku (44:32), RK Čelik je ostvario desetu prvenstvenu pobjedu u nizu ovog proljeća

Ukoliko RK Čelik u ovoj utakmici pobijedi i najminimalnijim rezultatom – plasiraće se u Premijer ligu BiH. Poziv igrača i Uprave kluba navijačima da u što većem broju dođu na utakmicu i podrže svoj klub.

Rukometaši Čelika u posljednjem, 22. kolu Prve lige F BiH, u subotu 6. maja u 15 sati u Gradskoj areni Husejin Smajlović, dočekuju odličnu ekipu ORK Rudar iz Banovića, koja je četvroplasirana ekipa na tabeli Lige, a pred početak ovogdišnje prvenstvene sezone bili su jedan od ozbiljnijih kandidata za osvajanje titule prvaka Lige.
Ukoliko Čelik pobijedi u ovoj utakmici sa bilo kojim rezultatom, plasiraće se odnosno vratiće se, nakon pet godina, u Premijer ligu Bih.

– Ozbilno se pripemamo za ovu utakmicu, kao što smo se pripremali i za sve ostale utakmice u ovogodišnjem prvenstvu. Ovdje se radi o ozbiljnoj ekipi i protiviku, Rudaru iz Banovića. Naš trenutni problem je što zbog raznih obaveza igrača (posao i slično) postoji mogućnost da u ovom susretu nebudemo kompletni, jer četiri standardna igrača imaju poteškoće da zbog obaveza eventualno nenastupe u ovoj utakmici. Međutim, raspoloženje i atmosfera u ekipi je i pored toga odlična, nemamo povrijeđenih igrača i idemo da se žestoko borimo na terenu – izjavio je Šef stručnog štaba Čelika Miki Filipović.

Uprava, igrači i stručni štab pozivaju navijače RK Čelika da u što većem broju dođu na ovu utakmicu i podrže svoj klub.

– Mi igrači obećavamo da ćemo kao i do sada dati svoj maksimum I ,,ginuti’’ na terenu, da stavimo konačnu tačku na ovu prvenstvenu
sezonu. Već četiri godine ovaj tim igra zajedno i sazreli smo da pružamo dobre partije na terenu. Siguran sam da će tako biti i ovog puta i pozivam naše navijače i sve posebno mlade ljude koji vole sport i rukomet, kako iz Zenice tako i iz okolnih mjesta, da dođu na utakmicu i podrže nas u ovoj istorijskoj utakmici – kaže za naš portal zamjenik kapitena RK Čelka Danijel Jurić.

Da zaključimo, RK Čelik vas poziva: poštovani ljubitelji rukometa pozivamo vas da u subotu poslijepodne provedete lijepo vrijeme uz RK Čelik i da uživate u dobroj, borbenoj i lijepoj rukomenoj predstavi: subota, 6. maj u 15 sati, Gradska arena Husejin Smajlovic Zenica.

Budite Čellik!

Izvor: RK Čelik