Ragbi kamp u Zenici

Prisustvom na utakmici nacionalnog tima BIH protiv Srbije,u Zenici je počeo sedmodnevni ragbi kamp koji je organizirao Ragbi klub Čelik u suradnji sa partnerima iz Francuske a koji podrazumijeva transfer znanja i vještina u oblasti ragbija za trenere i mlade igrače. 

Kamp će trajati od 29.04.2023 do 07.05.2023.

Tokom velikog broja aktivnosti mladi ragbijaši će imati priliku da uče od naših gostiju iz Francuske ali i naši treneri koji rade sa mladim kategorijama.

Pored ovih aktivnosti održati će se niz promotivnih aktivnosti širom BIH kako slijedi:

03.05.2023. promocija školskog ragbija u suradnji sa JU OŠ “Meša Selimović” Zenica

04.05.2023. promocija u Gornjem Vakufu/Uskoplje u suradnji sa @Škola sporta NK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje

Odsjek za sport Univerziteta u Zenici

05.05.2023 Sarajevo u suradnji sa Fakultet sporta i tjelesnog odgoja, Univerzitet u Sarajevu

06.05.2023 Mostar

Pored ovih aktivnosti treninzi i edukacije će se održati u Zenici u dane utorak, srijedu i petak sa početkom u 18.00.Tim uspješnih ragbijaša i trenera koji sačinjavaju gdin Damir Uzunović, gdin Raphael Boye, gdin Armin Vehabović i gdin Nicolas Uzunović će u ovom periodu intenzivno raditi na unapređenju ragbi znanja i vještina u Ragbi klub “Čelik” Zenica, BiH ali i na promociji ragbi sporta.

Ove projektne aktivnosti podržala je Ambassade de France en Bosnie-Herzégovine / Francuska ambasada u BiH .Saradnja se nastavlja uz potporu i Ragbi savez Bosne i Hercegovine .Kroz volonterski rad unapređenje lokalne sportske zajednice je ključni razvojni faktor mladih ragbijaša./M.P/