Osma pobjeda rukometaša Čelika u nizu, crno-crveni slavili u Kiseljaku

U pretposljednjem kolu prvenstvene sezone RK Čelik savladao u gostima odličnu ekipu RK Kiseljaka rezultatom 44:32 (poluvrijeme 21:18 za RK Čelik).

Nova utakmica i nova pobjeda RK Čelika ovog proljeća. U 21. kolu Prve rukometne lige F BiH Čelik je savladana vrlo čvrstu i veoma neugdnu ekipu RK Kiseljaka: RK Kiseljak – RK Čelik 32:44 (poluvrijeme 18:21) – pobjeda Čelika, osma u nizu ovog proljeća!
RK Kiseljak se pokazao kao odlična ekipa, koja je posebno u prvom poluuvremenu odlično igrala i odlično parirala favoritu i boljoj ekipi u ovom susretu – RK Čelika.
Iako je Čelik vodio čitavo prvo poluvrijeme, a Kiseljak je igrao gol za gol, te je čak i izjednačio rezultat. To je bilo i jedino izjednačenje tokom utakmice. Ipak, prvo poluvrijeme je završeno rezultatom 21:18 za RK Čelik.
Nakon dogovora igrača sa trenerima Filipovićem i Kobilicom u pauzi između dva poluvremena, Čelik je krenuo žestoko i napravio seriju od 4:0, tako da je razika za RK Čelik od tada bila između 4 i 8 golova, a na kraju završilo je sa 12 glova razlike u korst RK Čelika (44:32).
Nakon ove utakmice RK Čelik narednog vikenda u Gradskoj areni dočekuje odličnu ekipu ORK Rudara iz Banovića. Ako Čelik pobijedi i u ovoj toj utakmici, s bilo kojim rezlatom, RK Čelik je novi član Premijer lige BiH.