Odličan uspjeh raftera SRK Bosna u Bugarskoj

Rafteri Sportsko-rekreativnog kluba „Bosna“ Zenica, proteklog  vikenda  od 21.-23.04.2023.godine su  gostovali u Bugarskoj na  Euro/Balkan rafting/kajak cupu R-4 2023 u mjestu Stara Kresna na rijeci Strumi.

U veoma jakoj konkurenciji rafting ekipa iz Engleske, Rumunije, Bugarske i BiH, muška seniorska ekipa Srk „Bosna“ iz Zenice je ostvarila veoma dobre rezultate po disciplinama u sprintu, slalomu i spustu 3. mjesto,  što je u ukupnom plasmanu  3. mjesto na ovom  takmičenju.

Ovo je prvi takmičarski nastup Zeničkih raftera u ovoj takmičarskoj sezoni, a sudeći po ostvarenim rezultatima obećavaju  dobre rezultate u narednim takmičenjima .

Najznačajnija rafting takmičenja na kojima će nastupiti rafteri SRK Bosna iz Zenice u ovoj sezoni  pored rafting takmičenja BiH lige su Evropsko prvenstvo u raftingu koje se održava u Češkoj, Euro cup u Austriji i Svjetski rafting kup koji se održava u BiH Banja Luka na rijeci Vrbas i Foča na r.Tara.

Rafteri SRK Bosna aktivno rade na pripremama i treninzima za takmičenja gdje će pored seniorske ekpe  u narednim takmičenjima nastupiti i mlade juniorske  rafting ekipe U-17 i U-23