Nastavak aktivnosti KBV Isak-Ze

Sredinom marta klub borilačkih vještina Isak-Ze iz Zenice bio je domaćin i organizator Državnog prvenstva u disciplinama K1 i Light contact. Na prvenstvu je učestvovalo 332 takmičara i takmičarke iz 64 BH kluba. Bilo je ovo ujedno najmasovnije državno prvenstvo u kik boksu do sada. Zenički borci osvojili su pet medalja.

Mi smo ove godine dobili povjerenje od kik boks saveza da organizujemo Državno prvenstvo u našem gradu. Mi smo to uradili u najboljem mogućem segmentu.Bilo je to najmasovnije takmičenje i najbolje organizovano do sada.Nakon državnog prvenstva , nastupila je takmičarska pauza tokom ramazana.Radili smo sa mlađim kategorijama i uzrastima.Sa starijim kategorijama radili smo dopunjavanje forme.“izjavio je za Zenicainfo.ba,Mersed Mulić, trener KBV Isak-Ze.

Već 29.aprila borce Isaka očekuje nastup na Državnom prvestvu u  ful kontaktu  u Laktašima.

Za ovo prvenstvo prijavićemo mlađe uzraste , zatim juniore i seniore.Ove godine imamo porast takmičara u našem klubu zbog novih  prostorija.Mlađe populacije su zavoljele kik boks.U Laktaše idemo sa 8 juniora,2 kadeta i 2 seniora. Nadamo se odličnim rezultatima.“optimista je Mersed Mulić.

U klubu borilačkih vještina Isak ove godine planiraju i organizaciju Trećeg memorijalnog turnira u kik boksu Husein Selimović-Musa , u znak sjećanja na osnivača i trenera kluba .Ovaj turnir će se održati tokom jula ili avgusta ove godine.

Sve snage smo usmjerili ka tome. Idemo u jednu ozbiljnu priču.Nadamo se dobrom odzivu naših kako sponzora tako i naših građana da dođu i podrže ovaj sportski događaj. „najavio je  Mulić nove aktivnosti kluba .

Klub borilačkih vještina Isak, trenutno radi u novim prostorijama u ulici Bulevar Kralja Tvrtka broj  7, poznati „Čelični soliter“.Ovaj prostor su dobili na korištenje od grada Zenica .Klub trenutno u svim kategorijama broji 120 članova. (M.P.)