Drugi međunarodni veteranski ragbi turnir “Amir Halilović”

U subotu 22. Aprila na A stadionu Kamberovića polje će se održati drugi međunarodni veteranski ragbi turnir posvećen „Amiru Haliloviću“.

U znak sjećanja na svog prijatelja, braća Ivan i Andrija Petrović pobrinuli su se za organizaciju turnira. Pored njih na današnjoj konferenciji se obratio i Safet Begović, član Organizacionong odbora turnira. Do sada je organizovano pet ragbi turnira od kojih su dva posljednja posvećena Amiru Haliloviću, dobitniku zlatne policijske značke u posljednjem ratu i velikom zaljubljeniku u ragbi, pogotovo treće poluvrijeme kada je pjevao i družio se sa svim učesnicima kažu organizatori. Amir Halilović je prošle godine preminuo od karcinoma pluća.

Velika nam je čast što će Zenica u subotu 22. aprila biti centar svijeta jer zbilja dolaze učesnici, pojedinci, kao i klubovi iz cijelog regiona i iz svijeta. Drago na je da konstatno, iz godine u godinu, turnir postaje sve veći, kako sa brojem učesnika tako i sa organizacijom i svima onima koji nas podržavaju“, ističe jedan od organizatora, Ivan Petrović.

Ove godine sam najponosniji jer dolaze, mimo pojedinaca, imaćemo 17 predstavnika klubova. Što se tiče kao pojedinaca tu će biti Hrvatska, Srbija, Amerika, Francuska, Italija, Norveška, Holandija, Češka, mimo svih naših klubova ovdje u BiH. Što se tiče samih klubova tu smo mi kao organizatori, to jest Krčmari, ragbi klub Čelik, Vukovi Zenica, Tomislavgrad, Sinj, Sisak, Zagreb i prvi put su tu drugovi Nade iz Splita, Dinamo Pančevo, Zmajevi Zemun, Avala Beograd, Sinđeliči iz Niša tako da je to 17 predstavnka klubova i igrača koji će u subotu uveličati ovaj naš program”, rekao je Andrija Petrović, jedan od organizatora.

Međunarodni veteranski ragbi turnir posvećen „Amiru Haliloviću“ će se održati u subotu, 22.04.2023. godine na A terenu Kamberovića polja sa početkom u 12:00 sati nakon čega će se održati i treće poluvrijeme, zabava na kojoj će biti organizovana podjela zahvalnica, medalja i nagrada učesnicima. (T.B.)