Odigrano 15. kolo nogometne lige ZDK

Pobjedom na domaćem terenu sa 3:0 protiv Napretka, ekipa Nemile zadržala je vodeću poziciju na tabeli Kantonalne lige. U 15. kolu zabilježene su i tri pobjede gostujućih ekipa.

Drugoplasirani Čelični Grad sa 1:2 bio je bolji u gostima kod Zmaja, dok je Vareš na Kamberovića polju sa 0:2 slavio protiv Borca iz Tetova. Pobjeda je također u gostima sa 0:2 savladala Proleter. Zenička Fortuna bila je sigurna sa 5:1 protiv Novog Šehera. Liješeva je bila slobodna zbog odustajanja Sportinga, ali je ovaj susret registrovan službenim rezultatom 3:0 za domaćina.

Nemila je prva na tabeli sa 39 bodova. Drugu i treću poziciju dijele Čelični Grad i Liješeva sa 36 bodova. Četvrta je Fortuna sa 28. a peti Zmaj sa 24 poena. Šesti Vareš ima 22, dok je sedmi Borac sakupio 21 bod. Osma Pobjeda ima 16, a deveti Novi Šeher 13 poena. Deseti Napredak je sa 11 dok je Proleter na 11. poziciji sa 6 poena.

U narednom 16. kolu derbi susret se igra na Kamberovića polju. Drugoplasirani Čelični Grad će ugostiti treće plasiranu Liješevu. Ova utakmica se igra 23. aprila od 16 sati. U ostalim mečevima 16. kola sastaju se: Novi Šeher-Borac, Napredak-Zmaj, Pobjeda-Fortuna, Vareš-Nemila. Slobodna je ekipa Proletera. (M. Pripoljac)