Košarkašice zeničkog Jumpera izborile finale za prvaka A1 lige

Pobjedom u seriji 2:0 nad ekipom G-Stars iz Gračanice, košarkašice zeničkog Jumpera izborile su finale za prvaka A1 lige i plasman u Premijer ligu BiH.

Protivnik zeničkih košarkašica biće ekipa „Startz“ iz Tuzle.Finalna serija se igra na dvije dobijene utakmice, a Jumper ima prednost domaćeg terena.

Mi smo sa Tuzlom igrali dva puta.Oba puta smo pobijedili.Bile su to tijesne utakmice.Mislim u ovoj prvoj finalnoj utakmici da bi mi trebali mnogo bolje da odigramo i da iskoristimo svoje prilike.Naravno prva je utakmica i ona mnogo donosi.Najbolje bi bilo krenuti sa 1:0 u pobjedama“, izjavio je na današnjoj press konferenciji Eldar Durmić, šef Stručnog štaba  KK Jumper.

Jedna od najboljih igračica Jumpera, Amna Kahrić vjeruje u povoljan ishod prvog susreta sa ekipom Startze.

Imamo mladi tim, koji vrijedno radi.Djevojke se trude i nadam se u konačnici da će ostvariti željeni rezultat, a to je plasman u Premijer ligu. Mislim da i ova finalna serija za nas neće biti neki veliki problem.Nadam se da će se naš trud u konačnici isplatiti“, kazala je Amna Kahrić.

Košarkašice Jumpera zasluženo su bile najbolje u ligaškom dijelu A1 lige i izborile su plasman u finale.Ambicije su Premijer liga, u kojoj su već igrali prije tri sezone.

Ovaj put smo spremni i znamo šta nam Premijer liga donosi.Mi smo mladi tim trenera i igračica, koje vole izazove.Ovaj put smo jači i za tim trenera i organizaciono. Mislim da se neće ponoviti 2019. godina, kada smo zbog covida morali napustiti ligu.A sada nam je želja i cilj da postanemo stabilan premijer ligaš“, izjavio je Almir Omerčević, predsjednik KK Jumper.

Osim dobre igre na parketu i maksimalnog zalaganja cijelog tima u Jumperu očekuju i veliku podršku sa tribina.

Ja bih pozvao sve naše zeničane i sugrađane da dođu u Arenu u subotu i da nas podrže.Da pruže podršku ovim mladim djevojkama, jer su one to i zaslužile.Kroz cijelu sezonu su dobro trenirale i borile se“, kazao je Vedran Kulalić, trener KK Jumper.

Prva finalna utakmica za prvaka A1 lige Jumper-Startz igra se 15. aprila u Areni „Husejin Smajlović“ sa početkom u 20,30 minuta.   (M. Pripoljac)