Od jutros operativna akcija „Studenac“ na prostoru BiH

foto: klix.ba

Policijski djelatnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), zajedno sa ovlaštenim djelatnicima Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH, od ranih jutranjih sati provode aktivnosti pretresa i privođenja osumnjičenih osoba na ukupno 13 lokacija u oba bh entiteta. Akcija ‘Studenac’ provodi se po nalogu Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Aktivnosti se odnose na istragu u predmetu za organizirani kriminal, povezan sa neovlaštenim prometom akciznih proizvoda, nedozvoljenim skladištenjem robe i drugim povezanim kaznenim djelima.

Tokom istrage, prikupljeni su dokazi, da su osumnjičeni vršili nedozvoljen promet i plasman na ilegalnom tržištu velikih količina cigareta, duhana i drugih akciznih proizvoda.

Nakon okončanja aktivnosti, bit će poznato više detalja o provedenoj akciji, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.

Iz SIPA-e je ranije saopšteno da se akcija provodi na području Zenice, Viteza, Ljubuškog, Čapljine, Posušja, Cazina, Banja Luke i Bijeljine, a u saradnji sa pripadnicima Federalne uprave policije, MUP-a Republike Srpske-a, te MUP-ova Kantona Sarajevo, Zeničko-dobojskog, Srednjebosanskog, Hercegovačko-neretvanskog i Zapadnohercegovačkog kantona.

(BHRT)