Delegacija Instituta “Yunus Emre” posjetila gradonačelnika Kasumovića

U povodu organizacije 10. “Dječijeg festivala”, delegacija Instituta „Yunus Emre“ na čelu sa koordinatorom Instituta, Mehmetom Akifom Yamanom, danas je posjetila gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića.

Deseti “Dječiji festival” bit će održan u Zenici, 9. maja, a planirano je da okupi učenike iz cijele Bosne i Hercegovine, kao i 15-ak djece iz dijelova Turske, koje je u februaru ove godine pogodio razorni zemljotres.

Gradonačelnik Kasumović ovom prilikom izrazio je zadovoljstvo što će se “Dječiji festival” održati u Zenici, kao i spremnost Gradske uprave da u okvirima svojih mogućnosti podrži realizaciju istog.

Festival je lijepa prilika da se učenici iz Zenice upoznaju sa učenicima iz drugih krajeva naše zemlje. Sva djeca zaslužuju pažnju i da im obezbijedimo uslove da kvalitetno provode svoje vrijeme. Druženje uz prigodan zabavni program u sklopu festivala će sigurno obradovati našu djecu“, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Delegacija Instituta „Yunus Emre“ se zahvalila gradonačelniku Kasumoviću na susretljivosti, a pohvalili su i zeničke spasioce, koji su učestvovali u akcijama spašavanja nakon razornih potresa u Turskoj, te finansijsku podršku Grada Zenica upućenu narodu Republike Turske.

(izvor: zenica.ba)