Mladi zeničkog „Perfekta“ uspješni i proteklog vikenda

Karate klub „Perfekt“ iz Zenice ima veoma dobre nastupe na turnirima u BIH.Tako je bilo i proteklog vikenda na turnirima u Goraždu i Vitezu.

Na Međunarodnom karate turniru “2. Goražde Specijal kupu”, koji je okupio 550 takmičara iz 44 kluba i 4 države, Perfekt  je učestvovao sa 7 takmičara i ukupno su osvojili 11 medalja i to 5 zlatnih, 4 bronzane i 2 učesničke.Među najsupješnijim takmičarima bili su: Imran Pivić dvije zlatne medalje, Ejna Bešo  zlatna medalja u katama i bronzu u katama, Sumeja Macanović zlato u katama, Tea Rašić zlatna medalja i Merjem Bošnjak dvije bronze u katama.

Dan kasnije perfektovci su učestvovali i na turniru „Ahmed Pezer“ u Vitezu. Turnir je okupio 367 takmičara sa 491 prijavom iz 28 klubova. Perfekt je na ovom takmičenju učestvovao sa 44 takmičara u 76 kategorija u katama, borbama i kate ekipno.Osvojili su Zlatni pehar za najbrojniju ekipu i 67 medalja. Zlatom su se okitili: Imran Pivić, Benjamin Heco, Iman Kadrić, Imran Pivić, Sumeja Macanović, Ejna Bešo, Amina Isaković, Merjem Bošnjak, Sarah Mlivić, kate ekipno 12/13 godina djevojčice.Takođe Mejrem Bošnjak je proglašena za najuspješniju takmičarku turnira.

Ekipu kluba na turnire u Goražde i Vitez je predvodio trenerski tim Ivana Džanković i Nermin Bošnjak.Krajem aprila „Perfekt“ će učestvovati na Državnom prvenstvu za djecu, na kojem se takmičarke Ejna Bešo i Merjem Bošnjak bore za ulazak u reprezentaciju za odlazak na Balkansko prvenstvo za djecu u Crnu Goru.        (M.Pripoljac)