RK Celje 13. avgusta gostuje u Zenici

Kenan Merdanović, Zeničanin, bivši rukometaš i sada ambasador RK Čelika u Sloveniji, sastao se u Zenici sa predsjednikom RK Čelika, Panetom Škrbićem, kako bi zajedno precizirali program boravka RK Celja prilikom svog prvog gostovanja u Zenici, u avgustu ove godine.

,,Definitivno je potvrđeno: jedna od najboljih evropskih rukometnih ekipa, RK Celje iz Slovenije, gostuje u Zenici, kao gost RK Čelika! RK Celje će gostovati u Zenici 13. avgusta ove godine, po programu, koga je predložio RK Celje, odnosno direktor tog Kluba Miroslav Benicky. U Zenici će biti odigrana istorijska utakmica RK Čelik – RK Celje. RK Celje ovih dana, nekoliko kola prije kraja prvenstva, zasigurno osvaja, po ne zna se koji put, titulu državnog prvaka Slovenije. Uz to, Celje je nosilac titule Evropski šampion u rukometu. Utakmica sa Čelikom će se igrati u zeničkoj Areni „Husejin Smajlović“ u nedjelju 13. avgusta u 18 sati, a igra se u okviru obilježavanja 73 godine postojanja RK Čelika. Ekspedicija RK Celja u Zenici dolazi sa ukupno 27 rukometaša i članova vodstva puta. Prilikom boravka RK Celja u Zenici biće potpisan definitivan usaglašeni Sporazum o dugoročnoj saradnji i prijateljstvu dva kluba“, izjavio je Pane Škrbić, predsjednk RK Čelika.

Narednih dana će predsjednik RK Čelika, Pane Škrbić i ambasador Čelika u Sloveniji, Kenan Merdanović u Celju dogovoriti precizan protokol boraka RK Celja u Zenici. Gostovanje jednog od najboljih evropskih rukometnih klubova u Zenici predstavljaće pravi praznik rukometa.

(izvor: facebook RK Čelik)