Ministar Marić posjetio Novi Šeher

zdk.ba

Na poziv grupe vijećnika iz Maglaja i Jasminka Kapića, zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona, Vinko Marić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede ZDK, boravio je u Novom Šeheru kod Maglaja. On je sa domaćinima obišao korito rijeke Liješnice koja posljednjih godina, u vrijeme kišnih dana, stvara bujične poplave koje ugrožavaju lokalno stanovništvo i nogometni stadion u tom mjestu.

Predložio sam da se žurno uradi građevinski projekat kako bi imali predstavu o tome što resorno ministarstvo može učiniti i koliko je novca potrebno za uređenje korita novošeherske Liješnice. Nadam se da uz posredovanje općinskih vlasti u Maglaju možemo obezbijediti sredstva da se ovaj problem trajno riješi”, kazao je ministar Marić.

Jasminko Kapić je pojasnio da nabujala rijeka u sezoni velikih padavina nosi sve pred sobom i da u dužini od dvije stotine metara vlasnici kuća uz obalu rijeke, do svojih domova mogu doći jedino čamcima.

Neophodno je produbiti korito i urediti korito Liješnice nizvodno od Begove ćuprije. Štete koje imamo nakon poplava su ogromne, a to se iz godine u godinu samo pojačava. Nadam se da ćemo u saradnji sa ministrom Marićem i općinskim vlastima, napokon riješiti ovaj gorući problem u Novom Šeheru”, zaključio je kantonalni zastupnik Jasminko Kapić.
(izvor: Pres služba ZDK)

zdk.ba
zdk.ba
zdk.ba