Drugi dio nogometne lige ZDK

Utakmicama 12. kola otvoren je proljetni dio takmičenja u Kantonalnoj ligi ZDK.Lider na tabeli, ekipa Nemile, upisala je desetu prvenstvenu pobjedu.U gostima su sa 1:4 slavili kod Proletera.

Drugoplasirani Čelični grad odigrao je neriješeno 2:2 sa ekipom Fortune, dok je u drugom komšijskom duelu Sporting poražen od Borca iz Tetova sa 0:5.U ostalim mečevima 12. kola postignuti su sljedeći rezultati: Napredak-Novi Šeher 0:0, Liješeva-Zmaj 1:0 i Pobjeda-Vareš 0:2.Na tabeli je prva Nemila sa 32 poena.Drugi je Čelični grad sa 29 dok je treća Liješeva sa 27 bodova.Fortuna je na četvrtom mjestu sa 22, dok je Borac peti sa 20 poena.Zmaj je šesti sa 20, dok sedmi Vareš ima 16 bodova.Od osmog do desetog mjesta sa 10 poena plasirali su se: Novi Šeher, Napredak i Pobjeda.Na začelju su Proleter sa 6 i Sporting sa 3 poena.

U narednom 13.kolu Nemila će ugostiti Sporting, Borac igra se Čeličnim gradom, dok će Fortuna ugostiti Napredak.U ostalim susretima sastaju se još:Novi Šeher-Vareš, Liješeva-Pobjeda i Zmaj –Proleter. (M. Pripoljac)