Neimari se plasirali u polufinale play offa za prvaka

Malonogometni klub Neimari iz Zenice obezbjedio je plasman u polufinale play offa doigravanja za prvaka Prve futsal lige FBiH i plasman u Premijer futsal ligu BiH.

Sinoć je u Bužimu u revanš susretu  četvrfinala doigravanja pobjedio FK Konjodor . Utakmica je završena rezultatom 7:3 za domaćina. U prvoj utakmici u Zenici bilo je  8:4 za Neimare. Pobjednik za plasman u polufinale  play offa obezbjedili su Neimari nakon boljeg izvođenja penala rezultatom 3:4. U regularnom dijelu susreta strijelci za Neimare su bili :  Šišić u 16′ i  Salkić u 23′ i 33′. Iz penala su pogađali: Vehabović,  Salkić, Dedić i Zatagić.

U uzvratnoj utakmici protiv Konjodora ekipa  Neimara nastupila je u sastavu:

Haris Čakić (golman), Seldin Zatagić (cap), Hadis Krehmić, Anel Dedić, Amar Šišić, Mirzad Kozlić (golman), Samir Spahić (golman), Sulejman Salkić, Amar Vehabović, Hamza Vardo, Enis Ismić, Ensar Krehmić, Mirza Sejmen.  (Glavni trener Mersid Bureković, predstavnik kluba Enes Kovačević).

Osim zeničkih Neimara u polufinale su se plasirali:  FK l Željezničar iz Sarajeva, MNK Čulin mlin iz Livna i MNK Čapljina./M.P/