U džematu Nur Han svečano dočekan Ramazan

U džematu Nur Han sinoć je održana prigodna svečanost povodom dolaska najdražeg nam gosta, mjeseca Ramazana.

Nekoliko stotina djece je nakon okupljanja u haremu džamije prošetalo u koloni do osnovne škole i nazad nakon čega je upriličen prigodan program. Poslije akšam namaza polaznicima mektebske nastave podjeljeni su paketići.

Naš Džemal efendija ima jako velike ideje kada je u pitanju obilježavanje značajnih datuma i značajnih događaja ovdje i mi ga pratimo u tome i mi to prepoznamo i podržimo ga u svim tim aktivnostima da zajednički napravimo nekakvu koreografiju, organizujemo čitav džemat i onda to na prigodan način i obilježimo”, kaže Muris Baručija, predsjednik džematskog odbora.

Tokom ovog programa bilo je puno djece što je prelijepa slika koju su poslali iz ovog džemata.

Mi stari smo već kako se kaže na zalasku, a djeca su ta motivacija i ono što mi želimo i volimo vidjeti i što u stvari ukrašava čitavu ovu našu zajednicu. Mi stari smo tu gdje jesmo, a oni su to što treba sa jednom posebnom pažnjom posmatrati“, dodaje naš sagovornik.

Džemal efendija Salkić imam u džematu Nur Han zahvalio se ovom prilikom Ministarstvu unutrašnjih poslova i Policijskoj stanici Crkvice na odličnoj saradnji, kao i Mladenu Kolaku koji im je uvijek nesebično na raspolaganju za sve što im treba, te Radio-televiziji Zenica koja prati sve aktivnosti ovog džemata. Na kraju Džemal efendija je poručio “da ne treba da želimo suživot, nego život”. (N. Glibo)