Taekwondo klub Zenica domaćin Državnog prvenstva za kadete i juniore

Taekvando savez BIH i ove godine ukazao je povjerenje Taekwodno klubu Zenica. Narednog vikenda 25.marta Taekvando klub Zenica biće domaćin Državnog prvenstva za BIH za kadete i juniore.

Zenički klub je prošle godine bio odličan domaćin i organizator državnog prvenstva ,čime je stekao povjerenje saveza , tako da će i ove godine ugostiti veliki broj takmičara i klubova. Prošle godine je ovo prvenstvo okupilo preko 700 takmičara te je bilo jedno od najbrojnijih prvenstava organizovanih u Bosni i Hercegovini.

Dobro ste naglasili.Prošle godine smo bili domaćini državnog prvrenstva u našoj organizaciji u svim dobnim skupinama.Pošto je broj učesnika od prošle godine prerastao cifru koja ne može zadovoljiti takmičenje za jedan dan.Ove godine savez je odlučio državno prvenstvo podijeli u dvije skupine.Mi smo aplicirali i dobili domačinstvo za kadete i juniore.“izjavio je za Zenicainfo.ba , Emir Skopljak , trener taekvando kluba Zenica.

U sklopu Državnog prvenstva  bit će organizovan otvoreni Međunarodni kup grada Zenice za vrtićance i mlađe kadete kako bi se i te dobne skupine imale priliku takmičiti.

To je izvaredna šansa za nove generacije da se okušaju na tatamiju.Takođe smo napravili podjelu skupina na Ai B kategoriju.Preko 40 naših takmičara će učestvovati na Državnom i na Kupu .Nadamo se dobrom rezultatu.“optimista je Emir Skopljak.

Državno prvenstvo i kup grada Zenica održaće se 25.marta  u Areni Zenica.Na oba takmičenja se očekuje učešće oko 500 takmičara i takmičarki.Svečano otvaranje planirano je u 09:30 h, a nakon toga slijede eliminacione borbe. (M.P.)